Jump to content

69x0 and power consumption!

venom7

Recommended Posts

Δε νομίζω να ισχύει αυτό NoDsl μιας και από ότι ξέρουμε και το 6pin μπορεί να τροφοδοτήσει με 150w αλλά και από ότι ξέρω στην ίδια συχνότητα και στην ίδια τάση καταναλώνουν τα ίδια watt.

Έχεις κάτι να τεκμηριώσεις αυτό που λες και μήπως μου διαφεύγει εμένα κάτι?!

6970vs6950.jpg

Αν ρίξεις μια ματιά στα reference pcb των καρτών θα δείς οτι έχουν μικροαλλαγές στα components τους. Είναι προφανές οτι απο τη στιγμή που ο πυρήνας των 6970 είναι rated για 220W ας πούμε ενώ των 6950 είναι για 180 η εταιρία ψάχνεται να μειώσει το κόστος με κάθε "κόστος".

Επιπλέον το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο εμφανές όταν πας σε custom pcb το οποίο είτε είναι καλύτερα απο το reference είτε χειρότερο ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάρτας που προσπαθούν να πασάρουν.

HD-6970-PCB-REVISIONS.jpg

hd-6950-ti-017pjf.jpg

Κατά αυτό τον τρόπο, όταν από ένα κύκλωμα που έχει κατασκευαστεί να είναι σταθερό και να έχει ένα Α efficiency στα 200W ζητηθούν άλλα 25W δεν υπάρχει πρόβλημα. Οταν όμως το κύκλωμα είναι rated για 180W με το ίδιο Α efficiency και του ζητηθεί να παρέχει 225W, τότε το efficiency πάει περίπατο και η κατανάλωση παίρνει το δρόμο της ανόδου.

Συνοπτικά, δύο διαφορετικά κυκλώματα που είναι rated στα 200 & 180 τα βάλουμε να παρέχουν 230w γ.π, τότε το 180άρι θα καταναλώνει 250w με αυξημένες θερμικές απώλειες ενώ το 200άρι, 240w με λιγότερες θερμικές απώλειες.

Έχε στο νου σου ότι αναφέρομαι μόνο στις απώλειες του κυκλώματος τροφοδοσίας. Αν βάλεις στην εξίσωση και τις απώλειες απο τα ελαττωματικά shaders που η εταιρία έχει αρχικά απενεργοποιήσει και εμείς τα ενεργοποιούμε, τότε το παιχνίδι δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε ακριβώς.

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Ναι τα γνωρίζω αυτά αλλά στο θέμα κατανάλωσης είναι όντως λίγο δυσνόητο το γιατί συμβαίνει αυτό αν συμβαίνει όπως λες!

Βασικά το ερώτημα θα λυθεί μόνο και μόνο αν στο ίδιο σύστημα μπουν και οι δύο κάρτε.Βασικά αν βρω μία 6970 θα το μάθουμε 100% το τι συμβαίνει τελικά.

Έχουν να γίνουν τεστ όταν μου έρθει τελικά αρκετά!

• 4 weeks later...

Περιμένουμε.....

Εγώ δλδ που έχω μια 6950 ξεκλείδωτη σε 6970 (στα ρολόγια της 6970), τι κατανάλωσή έχω??

α) Έχω την ίδια κατανάλωση με μια 6970?(λιγότερη-ίδια η περισσότερη)

β)Αν ανεβάσω τα ρολόγια σε 950@1400 πόση παραπάνω κατανάλωση θα έχω..

Με λίγα λόγια τα παραπάνω που αναφέρω έχουν ειπωθεί......

οπότε αν έχεις χρόνο και υπομονή περιμένουμε αποτελέσματα..;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.