Jump to content

69x0 and power consumption!

venom7

Recommended Posts

Καλησπερα!

Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί αυτές τις μέρες ασχολούμαι λίγο με δύο καρτούλες 6950 σε cf.Βασικά είναι και οι δύο με ξεκλειδωμένους τους shaders αλλά ρολόγια της 6950.

Το θέμα μου είναι πόσα watt θα καίνε σε cf σε full load αλλά με overclock γερό!Δλδ με 1.36v η κάθε μία και συχνότητες 1000+/1500+.

Έχετε καμιά ιδέα?

Ξέρω ότι στο περίπου σε full load δύο 6970 καίνε περί των 600wat.Αλλά με overclock τι γίνεται?Ή αυτό είναι και το max χωρίς overclock αλλά και με overclock???

Ξέρετε πως περίπου να το υπολογίσω?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Σύμφωνα με το Comparison of AMD graphics processing units - Wikipedia, the free encyclopedia

H μια 6970 καίει 250 σε full load ΧΩΡΙΣ Overclock.

Για να δεις πόσο καίει με oc ή ψάξε στο google, ή αγόρασε ένα μετρητή watt ( μια άσπρη πρίζα με lcd οθονίτσα) κάνει κάπου 20 ευρώ στον κατουμά. Μετράει όλο το σύστημα όμως. Αλλά αν αφαιρέσεις κατά προσέγγιση watt επεξεργαστή-σκληρού-dvdrom θα δεις πόσο περίπου καίνε

Απο το παρακατω αρθρο λογικα θα εισαι στα 80watt συν για καθε καρτα δλδ +160watt.

http://www.geeks3d.com/20101223/tested-sapphire-radeon-hd-6970-2048mb-review/7/

Στο περιπου 2Χ280=560watt για τις καρτες.

Εσυ βεβαια θες παραπανω σε ολα. Να βαλουμε αλλα 100watt για να ειμαστε μεσα? 660?!

Οποτε το 1000αρι+ τροφοδοτικο ειναι must! :)

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Βασικά με τις απαντήσεις σας μου τα μπερδεύετε λιγάκι κάποιοι!:p

[MENTION=10236]auditt[/MENTION]

Αυτό βασικά θέλω να ξεκαθαρίσω.Πόσα watt τροφοδοτικό το λιγότερο χρειάζονται αλλά με σιγουριά!!!

[MENTION=19806]cyberdyne[/MENTION]

80watt+ από τα πόσα???

Επίσης στο άρθρο λέει στο geeks3d για total power consumption αλλά και για την κάρτα alone.Στο total power consumption,δλδ τι περιλαμβάνει\τι μετράει εκτός της κάρτας δεν κατάλαβα!

all@

Ξέχασα να αναφέρω ότι θα είναι ενεργοποιημένο και το power control settings στο +20%.Οπότε αυτό άλλα πόσα watt είναι+ για την κάθε μία κάρτα???

Βασικά αν πούμε για την κάθε μία κάρτα ξεχωριστά αρκεί αφού απλά μετά θα χρειαστει να τα διπλασιάσουμε για τις δύο τα watt!

Οπότε τελικά πόσα watt για μία 6950-->6970 overclocked @1000+/1500+ with power control settings στο +20%?

^Δε με καλύπτει αυτή η απάντηση φίλε μου!

Το 850-1000 είναι τεράστια διαφορά!Και δεν είναι τόσο το θέμα μου αυτό αλλά συγκεκριμενοποιείται στις κάρτες!

Θέλω να ξέρω όσο πιο κοντά στην πραγματική κατανάλωση της κάρτας γίνεται.

Πως μπορώ να μάθω η κάθε τάση πόσα παραπάνω από τα 1.1v(default) ή τουλάχιστον συνολικά watt τραβάει???Δλδ 1.2v=?watt, 1.25v=?watt, 1.3v=?watt...???

Και όμως δεν τη πήρα!:p

Δεν ρωτάω ρε παίδες τι τροφοδοτικό με καλύπτει!Εκτός αν δεν γίνομαι κατανοητός!Εξάλλου το τι τροφοδοτικό χρειάζεται ο καθένας είναι τελείως σχετικό με το τι έχει μέσα στο σύστημά του!Και ποιος είπε ότι ο 920 θα είναι στο μηχάνημα ή ότι και να είναι ότι θα είναι στα 4 και όχι στα 4.5!Όπως επίσης ότι δε θα μπει και άλλη κάρτα στο σύστημα για physx!!!

Οπότε πως λέτε για το τι τροφοδοτικό καλύπτει???!!!

Όπως και να χει για αυτό και το θέμα εξαρχής είναι άλλο!

Για αυτό δε ρωτάω για τροφοδοτικό αλλά πιο συγκεκριμένα για την κάρτα!

Ρωτάω πόσα watt καταναλώνει μία 6950 ξεκλειδωμένη σε 6970 με το power control settings στο +20% και με τάση 1.3v+ και overclock 1000+/1500+.

Άλλη κατανάλωση έχει η κάρτα με το power control settings στο 0% και 1,15v στα 950/1450 και άλλη με το power control settings στο +20% και τάση 1,35v στα 1050/1600!

Αυτό θέλω να μάθω χοντρικά!

Venom7 η 6970 εχει stock max consumption 200-210watts.

Με overclocking, βαση του link που εβαλα παραπανω (πιο ηπιο απο αυτο που θες) παει στα 280watts.

Οποτε 1 6970 oced = 280watts οι 2 ειναι 280Χ2=560watts. Μιας και εσυ θα κανεις κατι πιο extreme ας πουμε υποθετικα οτι η καθε μια καρτα θα θελει 300watts οποτε οι 2 ειναι 300Χ2=600watts, μιλαμε καταναλωση μονο για τις κάρτες χωρις να υπολογιζουμε τπτ αλλό.

Συμπερασμα χονδρικα εχεις περιπου 600watt καταναλωση για 2Χ9670 oced hard! :T:

Βάση αυτού του review η 6970 σε idle αλλά full load καταναλώνει 230watt και όχι 200-210 που λες!

Όμως επειδή μιλάμε για modded 6950 αλλάζουν λίγο τα πράγματα...

Άρα από το λινκ που παρεθεσα η 6950 modded με +20% καταναλώνει 250watt όπου είναι 80watt παραπάνω από ότι Unmodded &w\o +20%.

Και βάση αυτού overcklocked καταναλώνει 390watt η 6950!Άρα άμα βάλεις άλλα +80watt για το power+20% και για το ξεκλείδωμα μαζί,τότε πάει στα 470watt περίπου σύνολο!!!Και λίγο ακόμη για πιο extreme overclock τότε πάει περίπου 490watt!!!

Βάση αυτών των δύο review που παρέθεσα!

Οπότε...τι παίζει???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.