Jump to content

Παρέλαση 28ης 2011 (παραλίγο)

jiohkor3

Recommended Posts

Μερικά πράγματα και από εμένα.

Όσον αφορά το στρατό και τις στρατιωτικές δαπάνες. Δυστυχώς είμαστε μία χωρά που δεν είναι τυχερή να έχει "φίλους" γείτονες (με τη συμμαχική έννοια). Δεν είμαστε ούτε Γερμανία, ούτε Καναδάς, ούτε Γαλλία, ούτε Ηνωμένο Βασίλειο (lol). Όταν έχουμε απροκάλυπτες αμφισβητήσεις σε πολλαπλά θέματα, τα οποία παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, τότε δεν μπορείς να βασίζεσαι στις προθέσεις των άλλων, αλλά θα πρέπει να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα. Προφανώς και έχουν γίνει τα μύρια όσα στις προμήθειες οπλικών συστημάτων. Σκοπός είναι η αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, όχι να φτάνουμε στο άλλο άκρο. Ακόμα και η Ελβετία έχει στρατό. Είναι ένα απαραίτητο στοιχείο ενός σύγχρονου κράτους.

Όσον αφορά τις παρελάσεις. Το να λες ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι είτε φασιστικές είτε κατάλοιπο φασισμού είναι ένα λογικό λάθος (Association fallacy + Genetic fallacy). Διότι η κριτική δε στρέφεται στο ίδιο το θέμα των παρελάσεων, αλλά βασίζεται σε προγενέστερες καταστάσεις του, πράγμα άσχετο με τη σημερινή κοινωνία. Επίσης να τονίσω ότι οι μαθητικές παρελάσεις δεν κοστίζουν. Προσωπικά θα ήμουν υπέρ της κατάργησης των μαθητικών παρελάσεων, όχι λόγω "φασιστικότητας", αλλά διότι θεωρώ ότι εάν υπήρχε σωστό υπόβαθρο στην εκμάθηση της ιστορίας δε θα ήταν αναγκαία η διατήρησή τους. Οι στρατιωτικές παρελάσεις αντιθέτως πρέπει να παραμείνουν (όχι τα μηχανοκίνητα τμήματα - δεν χρειάζονται αυτά) καθώς είναι ένα δείγμα υπενθύμισης της ιστορίας και ένας τρόπος ευγνωμοσύνης προς τους πεσώντες των πολέμων.

Κάτι τελευταίο. Με ανησυχεί η ελαφρότητα ορισμένες φορές της αντιμετώπιση των στρατιωτικών. Μιλάει για το σύνταγμα που υπηρετεί "Πακιστανούς, Αφγανούς, Αλβανούς" αντί για τους Έλληνες τους γνήσιους, τους γιαλαντζί, τους ανεπανάληπτους και τους ακαταμάχητους. Προφανώς και δε λέω ανοχή στα πάντα, ούτε ελεύθερη λαθρομετανάστευση. Απλώς δε βλέπω κανένα διαχωρισμό ανάμεσα σε νόμιμους και λάθρους μετανάστες. Και άμα ξεκινήσει κύμα ξενοφοβίας δε νομίζω ότι πρόκειται να σταματήσει στα "χαρτιά". Επίσης σε συνθήματα των στρατιωτικών άκουγα ότι "θέλουν να καταργήσουν τη θρησκεία μας και τα σύμβολά μας" και τέτοια. Ούτε αυτό ευχάριστο.

Αυτά από μένα.

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply
Οι στρατιωτικές παρελάσεις αντιθέτως πρέπει να παραμείνουν (όχι τα μηχανοκίνητα τμήματα - δεν χρειάζονται αυτά) καθώς είναι ένα δείγμα υπενθύμισης της ιστορίας και ένας τρόπος ευγνωμοσύνης προς τους πεσώντες των πολέμων

Αυτό ακριβώς.

Θα ήθελα να πω την άποψή μου, αν και βάσει κανονισμού δεν επιτρέπεται, όντας ακόμη στρατιώτης.

Πριν από 7 μήνες περίπου είχα την τιμή να παρελάσω στο Σύνταγμα ως μέλος των έφεδρων οπλιτών των Ειδικών Δυνάμεων, στις οποίες συνεχίζω να υπηρετώ και θα συνεχίσω για 10 μέρες ακόμα. Και πιστέψτε με δεν ήταν εύκολο.

Για αυτό το πέρασμα μας από το Πεδίο του Άρεως, στην Βουλή, στην Πανεπιστημίου, Ομόνοια κτλ κτλ ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά εξαιτίας πολύωρων καθημερινών προπονήσεων και όσων συνεπάγονται αυτων.

Ούτε μια στιγμή όμως δεν ειπώθηκε ότι αυτή τη διέλευση θα την κάνουμε για τους επίσημους παρευρισκόμενους, ούτε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που βρισκόταν στο βάθρο του. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον υπεύθυνο Λγο να μας λέει πριν παραταχθούμε στην άσφαλτο "Αυτό είναι για όλους όσους έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα, τις μανάδες σας που αγωνίστηκαν να σας αναθρέψουν και για όσους πιστευουν οτι υπαρχει ακομη ελπιδα. Για κανενα λαμογιο πολιτικο".

Μπορεί να θεωρούμαι μικρος ακομη (23) ομως ποτε δεν μου περασε η σκεψη οτι είτε μαθητες, είτε μπάντες, είτε στρατιώτες παρελαύνουν για να αποφέρουν δοξα και τιμές στους εκάστοτε επικεφαλείς και κυβερνώντες. Και για αυτο χαιρομαι που σε ορισμενες περιοχες οι μαθητες περασαν μπροστα απο τους δικους τους, αφου πρωτα ειχαν εκδιωχθει οι "επισημοι".

m2c

Κάποιοι από μας δυστυχώς ξεχνάνε εύκολα, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δεν ξεχνάνε τους κάλους τούρκους που έλιωσαν το κεφάλι του Τάσου Ισαάκ και πυροβόλησαν στο κεφάλι τον Σολομό Σολομού… για να μην πάω και πιο πίσω σε άλλα γεγονότα…

Το να βάζεις ταμπέλα σε ολόκληρους λαούς βασισμένος σε μεμονωμένα γεγονότα, είναι ό,τι πιο εύκολο. Να βρούμε και μια δολοφονία που έκανε ένας Άγγλος και μια που έκανε ένας Πορτογάλος και από μια που έκανε η κάθε εθνικότητα εναντίον ενός Έλληνα, να τα βάλουμε και στα βιβλία ιστορίας για να μαθαίνουν τα παιδιά μας ότι ΟΛΟΙ οι άλλοι λαοί είναι κακοί και θέλουν να σκοτώνουν Έλληνες και τα πιάσαμε τα λεφτά μας.

Γιατί να σταματήσουμε στον Τάσο Ισαάκ και τους Τούρκους; Ας μεγαλώσουν τα παιδιά μας μισώντας τον κάθε Άγγλο, Γάλλο και Τζαμαϊκανό που έτυχε να σκοτώσουν Έλληνες.

Το πρόβλημα στο σκεπτικό σου είναι όμως ότι τους περισσότερους Έλληνες τον τελευταίο μισό αιώνα, τους σκότωσαν Έλληνες, οπότε σύμφωνα με τη λογική σου θα σου φαινόταν απολύτως λογικό να περνάμε το μήνυμα μέσα από τα βιβλία ιστορίας και τις παρελάσεις ότι οι Έλληνες είναι κακόβουλοι, σκουπίδια και θα ήταν δικαιολογημένο να μεγαλώσει ένα παιδί μισώντας την ίδια του την φυλή. Να κάνουμε και μια παρέλαση 2 φορές τον χρόνο για να υπενθυμίζουμε στις νέες γενιές τι κακόψυχοι δολοφόνοι που είμαστε οι Έλληνες;

Το έχω πει κι άλλες φορές: ο λαός είναι πολύ εύκολο να "παιχτεί" χρησιμοποιώντας τα συναισθήματά του. Αν τον πιτσιρικά σεκιουριτά στην τράπεζα τον σκοτώσει αλλοδαπός ληστής, οι ειδήσεις θα πούνε "Ουκρανός ληστής" ή "Αλλοδαπός ληστής" και θα το επαναλάβουν όσες φορές χρειαστεί μέχρι να αρχίσεις να μισείς τους Ουκρανούς πριν καν γνωρίσεις κάποιον. Αν τον σκοτώσει Έλληνας ληστής, οι ειδήσεις θα αναφερθούν σε "35χρονο άνδρα" και σε καμία περίπτωση δεν θα τονιστεί η εθνικότητά του.

Αυτού του είδους οι διακρίσεις είναι ιδιαίτερα βολικές και βοηθάν στο να χειρίζεσαι την μάζα ανάλογα με την ανάγκη.

Το πρόβλημα με τον σημερινό Έλληνα ΔΕΝ είναι ότι κινδυνεύει να ξεχάσει την ιστορία του. Το πρόβλημα είναι το εντελώς αντίθετο, το ότι δηλαδή εξακολουθεί να προσπαθεί να εξαργυρώνει προκαταβολικά τσεκ με μοναδικό αντίκρυσμα την ένδοξη ιστορία του. Έχουμε κλείσει 3 δεκαετίες μίζας, ρεμούλας, "πως θα βάλουμε χέρι στην επιχορήγηση", νοοτροπία "να πεθάνει και η κατσίκα του γείτονα" και ένα σωρό μιζέριες. Δεν λέω ότι είμαστε όλοι έτσι, αλλά δυστυχώς τα αρνητικά χαρακτηριστικά μας έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να υπερκαλύπτουν τις αρετές μας. Και ο κύριος τροφοδότης αυτής της συμπεριφοράς (κατά την ταπεινή μου άποψη) είναι όταν αυτό το αγνό συναίσθημα περηφάνιας που είχαμε ανέκαθεν, συνδυάστηκε με αυτό το σύμπλεγμα ανωτερότητας που μας διακατέχει γενικότερα και στη συνέχεια εκφυλίστηκε από την οργανωμένη προπαγάνδα αυτών οι οποίοι κερδίζουν από αυτού του είδους τον έλεγχο της μάζας.

Συνέχισε λοιπόν να μισείς τον Τούρκο που δεν ξέρεις βάσει των περιστατικών που γνωρίζεις και κοιμήσου ήσυχος γνωρίζοντας ότι το Π.Ν. αγοράζει καινούριες φρεγάτες και ο Ε.Σ. κάνει παρελάσεις την ίδια στιγμή που τα σχολεία δεν έχουνε βιβλία και το Ελληνόπαιδο διαπαιδαγωγείται από τις Ειδήσεις του Star Channel περισσότερο απ'το σχολείο του.

Στο κάτω κάτω ο Ελληνισμός κινδυνεύει από τα τουρκικά τανκς και όχι από τον εκφυλισμό της παιδείας του ή την προπαγάνδα των ΜΜΕ, σωστά; ;)

Να πώ και εγω τη γνώμη μου.. Νομίζω οτι έχουνε μείνει πολύ λιγα πράγματα που να μας κάνουν να έχουμε λιγη αίσθηση ευθύνης και να αγαπάμε λιγο αυτή τη χώρα, για να συζηταμε τωρα αν οι παρελάσεις παραπέμπουν σε φασισμο. Πεθαναν χιλιάδες κόσμος σε πολέμους και το να τους τιμάμε και να προσπαθούμε να μην το ξεχνάμε είναι υποχρέωση και όχι κατι για συζήτηση. Οσο μας κάνουν να τα απαξιώνουμε όλα εμέις βγαίνουμε χαμένοι..

Έλα ρε Πέτρο...

Οκ. Περνάμε όμως στο άλλο άκρο συνέχεια, απο τα λεγόμενα σου. Τείνεις να πείσεις ότι οτιδήποτε Ελληνικό γίνεται και είναι, μεμπτό. Το οτιδήποτε γίνοντε ακόμα και σε αυτές τις 3 δεκαετίες δεν πάει να πει ότι είναι και σκάρτο. Ότι βλέπουμε έξω είναι αξιέπαινο και αρεστό...Όταν συμβαίνει στην Ελλάδα, γίνεται κατακριτέο.

Μονίμως στην Ελλάδα "διαχειριζόμαστε μάζες", στην Ελλάδα μαθαίνουμε σκάρτη ιστορία, στην Ελλάδα είμαστε κλέφτες αδιακρίτως, στην Ελλάδα είμαστε ρατσιστές, στην Ελλάδα είμαστε ρεμπεσκέδες. Ε δεν είμαστε. Πως να το κάνουμε. Δεν τα φάγαν όλοι όπως λέει ο Πάγκαλος, δεν κλέβουν όλοι, δεν τεμπελιάζουν όλοι. Αν τεμπελιάζαμε όλοι, τώρα συ θα ήσουν εδώ και θα έπινες φραπέ. Αλλά δεν είσαι, αποφάσισες να δουλέψεις και έφυγες έξω. Ε, καποιοι εξακολουθούν να δουλεύουν και εδώ, διότι δεν μπορεσαν να φύγουν αλλού.

Και σαφώς ο Ελληνισμός κινδυνεύει περισσότερο από τα ΜΜΕ και την παιδεία μας...αλλά το να αρχίσουμε να πετάμε οτιδήποτε από αυτήν επειδή χαρακτηρίζεται "φασιστικό", "ρατσιστικό" ή δεν ξέρω γω τι αλλο δεν θα μας βάλει στον σωστό δρόμο.

Έλα ρε Πέτρο...

Οκ. Περνάμε όμως στο άλλο άκρο συνέχεια, απο τα λεγόμενα σου. Τείνεις να πείσεις ότι οτιδήποτε Ελληνικό γίνεται και είναι, μεμπτό. Το οτιδήποτε γίνοντε ακόμα και σε αυτές τις 3 δεκαετίες δεν πάει να πει ότι είναι και σκάρτο. Ότι βλέπουμε έξω είναι αξιέπαινο και αρεστό...Όταν συμβαίνει στην Ελλάδα, γίνεται κατακριτέο.

Μονίμως στην Ελλάδα "διαχειριζόμαστε μάζες", στην Ελλάδα μαθαίνουμε σκάρτη ιστορία, στην Ελλάδα είμαστε κλέφτες αδιακρίτως, στην Ελλάδα είμαστε ρατσιστές, στην Ελλάδα είμαστε ρεμπεσκέδες. Ε δεν είμαστε. Πως να το κάνουμε. Δεν τα φάγαν όλοι όπως λέει ο Πάγκαλος, δεν κλέβουν όλοι, δεν τεμπελιάζουν όλοι. Αν τεμπελιάζαμε όλοι, τώρα συ θα ήσουν εδώ και θα έπινες φραπέ. Αλλά δεν είσαι, αποφάσισες να δουλέψεις και έφυγες έξω. Ε, καποιοι εξακολουθούν να δουλεύουν και εδώ, διότι δεν μπορεσαν να φύγουν αλλού.

Και σαφώς ο Ελληνισμός κινδυνεύει περισσότερο από τα ΜΜΕ και την παιδεία μας...αλλά το να αρχίσουμε να πετάμε οτιδήποτε από αυτήν επειδή χαρακτηρίζεται "φασιστικό", "ρατσιστικό" ή δεν ξέρω γω τι αλλο δεν θα μας βάλει στον σωστό δρόμο.

Δεν ανέφερα πουθενά τις λέξεις "οτιδήποτε", "όλοι" και "μονίμως", αν μη τι άλλο μετά από τόσα posts σε τόσα χρόνια θα έπρεπε να είχες ψιλλιαστεί ότι είμαι κατά του "απόλυτου". Απλά ανέφερα ελαττώματα που συνηθίζουμε να "ξεχνάμε" όποτε το task δυσκολεύει. 'Οπως π.χ. όταν έχουμε φτάσει να είμαστε στη μέση της λίστας με τις χώρες του κόσμου σε ποσοστό διαφθοράς και πρέπει αναγκαστικά να αναδιαρθρώσουμε τα πάντα στην Ελλάδα, από το Δημοσιό μας μέχρι και τις νοοτροπίες μας και ξαφνικά οι καλές ηγετικές κι ενημερωτικές μας δυνάμεις φροντίζουν να επιστήσουν την προσοχή μας σε πιο σημαντικά (αλλά και πιο καλοδεχούμενα από εμάς) θέματα όπως τα κινέζικα προϊόντα στους δρόμους της Αθήνας, το μπούστο της Μενεγάκη και τις δηλώσεις του Πάγκαλου.

Επίσης σαφώς και γνωρίζω ότι τα λεφτά δεν τα φάγαμε όλοι, οι γονείς μου πλησιάζουν τα 70 και δεν έχουνε ζήσει ούτε μια μέρα σε σπίτι χωρίς ενοίκιο. Τους καινούριους φόρους των γονιών μου, εγώ θα τους πληρώσω. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν αθώοι ή χαμένοι στην Ελλάδα, αλλά όταν πάσχεις από 5 παθήσεις ταυτόχρονα, θα ασχοληθείς πρώτα με την θεραπεία αυτών και μετά θα παινευτείς για το όμορφο χτένισμά σου ή θα αγχωθείς για το σπασμένο νύχι σου.

Μπορεί να με θεωρήσεις πεζό ή υλιστή, αλλά για μένα καμία σημαία, καμία παρέλαση και καμία Ιστορία δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από έναν πατέρα που αυτοκτονεί γιατί δεν μπορεί να παρέχει ζέστη και ψωμί στα παιδιά του ή από έναν γέροντα που πολέμησε και δούλεψε 50 χρόνια για να ψάχνει για μούχλιο ψωμί στα σκουπίδια. Θα αρχίσω πάλι να απολαμβάνω ως Έλληνας την πολυτέλεια της εθνικής υπερηφάνιας όταν έστω θα δείξουμε σημάδια ότι θέλουμε να απαλλαγούμε από τις μιζέριες μας και να καταπολεμήσουμε τα ελαττώματά μας πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε να βρούμε ποιον άλλον να κατηγορήσουμε.

Κάποιοι από μας δυστυχώς ξεχνάνε εύκολα, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δεν ξεχνάνε τους κάλους τούρκους που έλιωσαν το κεφάλι του Τάσου Ισαάκ και πυροβόλησαν στο κεφάλι τον Σολομό Σολομού… για να μην πάω και πιο πίσω σε άλλα γεγονότα…

Τα ίδια λένε και στους Τούρκους φίλε. Συντηρούν το μίσος μεταξύ των χωρών για οικονομικούς λόγους.-

Εγώ τους Τούρκους τους γουστάρω πολύ σαν λαό.

Να πώ και εγω τη γνώμη μου.. Νομίζω οτι έχουνε μείνει πολύ λιγα πράγματα που να μας κάνουν να έχουμε λιγη αίσθηση ευθύνης και να αγαπάμε λιγο αυτή τη χώρα, για να συζηταμε τωρα αν οι παρελάσεις παραπέμπουν σε φασισμο. Πεθαναν χιλιάδες κόσμος σε πολέμους και το να τους τιμάμε και να προσπαθούμε να μην το ξεχνάμε είναι υποχρέωση και όχι κατι για συζήτηση. Οσο μας κάνουν να τα απαξιώνουμε όλα εμέις βγαίνουμε χαμένοι..

για μενα δε θα πρεπε να ειναι υποχρεωτικες,με το να σε βαλουν με το ζορι να κανεις κατι δε σημαινει οτι θα το αισθανθεις.ο Χ μπορει να νιωθει οτι τιμαει τη χωρα του ο Υ ομως μπορει οχι,και να το κανει με αλλο τροπο πολυ πιο ουσιωδη.

σαν τους και καλα θρησκους,που επειδη πανε εκκλησια και αναβουν κερι,νιωθουν οτι "Σβηνονται" οι καθημερινες αμαρτιες και λαμογιες τους.

Το πρόβλημα στο σκεπτικό σου είναι όμως ότι τους περισσότερους Έλληνες τον τελευταίο μισό αιώνα, τους σκότωσαν Έλληνες

Τζιζ κακά!

Γιατί το περιορίζεις στον τελευταίο μισό αιώνα; Για να έχεις μέσα μόνο τον εμφύλιο; Για δες όλο τον αιώνα...:

Απώλειες Α' ΠΠ: ~5.000

Απώλειες Μικρασιατικής Καταστροφής: >90.000

Απώλειες Γενοκτονίας Ποντίων: ~213.000-368.000

Απώλειες Β' ΠΠ: > 1.000.000 *(μην ξεχνάμε ότι οι τούρκοι συμμάχησαν με τον Χίλτερ)

Απώλειες Εμφυλίου: ~150.000

Από επίσημα στοιχεία.

Όταν λοιπόν έρθει κι εσένα ο προπάππους σου και σου πει ότι οι τούρκοι ξεκοίλιαζαν τους Έλληνες αιχμαλώτους στρατιώτες και τους έβαζαν να τρέχουν με τα άντερά τους στα χέρια πυροβολώντας τους στα πόδια για να πηγαίνουν γρήγορα μέχρι να πεθάνουν από αιμορραγία, πήγαινε εσύ και πες του "ότι τους περισσότερους Έλληνες τον τελευταίο μισό αιώνα, τους σκότωσαν Έλληνες" :hm:

Από τη στιγμή που οι τοπικοί άρχοντες παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας για πια παρέλαση μιλάτε;Η μόνη παρέλαση που μας αξίζει είναι η gay parade.(πισωγλέντηδες no offence):hehe:

Γιατί το περιορίζεις στον τελευταίο μισό αιώνα; Για να έχεις μέσα μόνο τον εμφύλιο; Για δες όλο τον αιώνα...:

Γιατί να μείνουμε στον αιώνα και να μην δούμε τα τελευταία 5-10.000 χρόνια; Έλληνας δεν ήταν ο Μ. Αλέξανδρος που έσφαξε ολόκληρη πόλη επειδή δεν παρεβρέθησαν στην κηδεία του φίλου του;

Ο λόγος που είπα για τα τελευταία 50 χρόνια είναι γιατί μιλάω για εγκληματικότητα εν καιρώ ειρήνης. Δεν είχα τον εμφύλιο στο μυαλό μου γιατί στο πόλεμο γίνονται πολλά και διάφορα που κάτω από κανονικές συνθήκες δεν κάνει άνθρωπος. Ο πόλεμος και οι συνθήκες που τον περιβάλλουν βγάζουν άλλα ένστικτα στον άνθρωπο, πολύ πιο τρομακτικά και γι'αυτό δεν το συμπεριλαμβάνω στην καθημερινή εγκληματικότητα.

Τώρα, αν εσύ εννοείς ότι είναι λογικό να μισώ έναν Τούρκο που γεννήθηκε το 1982 και δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ, επειδή ο προπάππους του έκανε φρικτά πράγματα στον προπάππου μου σε έναν πόλεμο πριν από 80-90 χρόνια, τότε μιλάμε για διαφορετικά πράγματα.

Εγώ μιλάω για το πως θα καλυτερεύσουμε σαν άνθρωποι και πως θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε με λιγότερη βία και περισσότερη κοινή λογική και συ μου μιλάς για εκδίκηση και για το πως θα καταφέρουμε να δημιουργούμε και να διαιωνίζουμε βεντέτες με όλους τους λαούς, όπως κάνουν οι κρητικοί και χάνουν τους ανθρώπους τους χωρίς να καταλαβαίνουν το "γιατί".

O chosen εχει μεγαλο δικιο σαν μια ουτοπικη φαση που ολοι θα θελαμε για να συνυπαρξουμε σαν ανθρωποι κτλπ.

Τα ενστικτα ομως καλα κρατουν και το ζωικο βασιλειο κανει κουμαντο,

οποτε θελει προσαρμογη το πραμα.

Ειναι αγριος ο διπλα; Πρεπει να βρω τροπο να επιβληθω.

Θελει εγωισμο το θεμα και οσο δε το δειχνουμε τοσο θυματα θα ειμαστε.

Απο γερμανους στο WOW -> δουλευτε βγαλτε λεφτα και μην παιζετε wow δε θα παρετε ποτε συνταξη.

Απο σκοπιανους στο ΗΟΝ οπου τους ονομαζει το game "μασεντόνιανς" μη χεσω ακουμε οτι ο διας ο ηρακλης και ο "αλεξάνταρ" ειναι σκοπιανοι.

Ε πως να μαι εγω αυτος που θα ειμαι καλος με τουρκους σκοπιανους και ολα τα ζωα που μαζευτηκαν τριγυρω και δεν εχουν σεβασμο.

Θα ηρεμησω μολις δεχτουνε την κατωτεροτητα και σεβαστουν.

Έλληνες σκότωσαν περισσότερους από 5500 Έλληνες τον τελευταίο μισό αιώνα; wtf?

Στην Κύπρο, προ Αττίλα, υπήρχαν περιοχές όπου δεν περνούσες με τίποτα. Ούτε με τον ΟΗΕ (που στήριζε τους Τουρκοκύπριους, γιατί ήταν μειονότητα και θεωρούσε ότι σε αρκετά θέματα είχαν δίκιο). Στη διαδρομή Λευκωσία-Κυρήνεια, υπήρχαν περιοχές όπου όταν κάποιο όχημα από το κονβόι του ΟΗΕ ξεκοβόταν λίγο οι άλλοι δεν περίμεναν, αλλά συνέχιζαν κανονικά.

Έξω από τη Σμύρνη υπάρχει μνημείο που υμνεί τη σφαγή των Ελλήνων το '22.

Στο αν. Αιγαίο κάθε μέρα ζουν εικονικούς βομβαρδισμούς, χαμηλές διελεύσεις (ακόμη και το εχθρικό του πράγματος να αφαιρέσεις, δες το αποκλειστικά από τη σκοπιά της ψυχικής υγείας), τουρκικές φρεγάτες και σκάφη της ακτοφυλακής τους να λένε σε καΐκια ότι "φύγετε από εδώ, είναι τουρκικά ύδατα" ενώ είσαι στην Ελλάδα

Δυστυχώς δεν είναι μόνο η πολιτική ηγεσία -που κατά βάση είναι η στρατιωτική ηγεσία το πρόβλημα-, είναι και ο λαός. Φταίει, σίγουρα η προβληματική παιδεία -όπως κι εδώ-, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο. Και ταυτόχρονα να βελτιώνεις την παιδεία. Ενθεν κακείθεν

Ρε παιδιά δε μπορεί το δίλημμα να είναι :

απόλυτη λήθη vs ζώνομαι με εκρηκτικά και πάω στην Κων/λη.

Και άσχετα με αυτά που λέμε κατα καιρούς, σε γενικές γραμμές η κοινωνία μας τις έχει βρει τις ισορροπίες της γυρω από το θέμα νομίζω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.