Jump to content

Παρέλαση 28ης 2011 (παραλίγο)

jiohkor3

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Απόψεις.

Απο την επομενη παρελαση να φυλασεται ο χωρος απο το στρατο συνταγματικα και καθε προσπαθεια

αμαυρωσης να καταστελεται με σφαιρες 7.62 η 5.56.

Απλα και δημοκρατικα.

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί οι παρελαύνοντες πρέπει να χαιρετούν πολιτικούς - δεν έχουν καμία θέση σε καμία εξέδρα "επισήμων". Ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα έπρεπε, εάν είχαν λίγο κουκούτσι μυαλό, να κάτσουν σπίτια τους και να μην προβούν σε δημόσιες εμφανίσεις.

Η "γιορτή" της 28ης είναι ουσιαστικά μία ημέρα μνήμης, ημέρα υπερ της ελευθεριας κι ανεξαρτησίας και ΚΑΤΑ του Φασισμού. Οι παρελάσεις καθιερώθηκαν επί δικτατορικών/φασιστικών καθεστώτων στην ελλάδα, με σκοπό τη μαζοποίηση, την επιδειξη δύναμης, την πειθαρχία των νέων (αλλά και του λαού γενικά) και παρα πολλά άλλα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούμε να τιμάμε αυτούς που αγωνίστηκαν με αυτοθύσια για την ελευθερία και το θάνατο του φασισμού με φασιστικές εκδηλώσεις όπως μαθητικες και στρατιωτικες παρελασεις. Αρα γνωμη μου ότι πρέπει να καταργηθούν οι παρελάσεις.

Μα ο κομμουνισμος νικησε τον φασισμο και η ρωσια τα σπαει στις παρελασεις.

Σε Κρατος νομιμο που οπως ξερω δεν υπαρχει και κανενα που να διοικει αναρχια,

υπαρχει ΠΑΡΕΛΑΣΗ.

Τωρα η αποψη σου σεβαστη αλλα ανωριμη.

Να με συγχωρέσεις Alouvatar αλλά οι παρελάσεις δεν καθιερώθηκαν επί "δικτατορικών/φασιστικών καθεστώτων" όπως λες. Οι αρχαίοι Έλληνες, μεταξύ άλλων λαών, μια χαρά παρελάσεις έκαναν.

Μα ο κομμουνισμος νικησε τον φασισμο και η ρωσια τα σπαει στις παρελασεις.

Σε Κρατος νομιμο που οπως ξερω δεν υπαρχει και κανενα που να διοικει αναρχια,

υπαρχει ΠΑΡΕΛΑΣΗ.

Τωρα η αποψη σου σεβαστη αλλα ανωριμη.

Κοίτα εφόσον μιλάμε για την 28η οκτωβρίου εν προκειμένη, μιλάμε για το γεωπολιτικό (αφού έθιξες το θέμα αναρχία) χώρο της ελλάδας. Δεν νομιζω όλοι οι στρατιωτες που πολεμησαν να ηταν κουμμουνιστες. Οι περισσοτεροι, όπως ξαναείπα το έκαναν με αυτοθυσία για να υπεραπιστούν την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση του ελληνικού λαού.

:OT:Τώρα περι αναρχίας σόρρυ αλλά κάνεις μεγάλο λάθος, κατά τη γνώμη μου πάντα. Η αναρχία είναι κατάσταση συνείδησης - όχι πολιτική στάση. Η πολιτική επιβάλλει την ύπαρξη κράτους, κάτι στο οποίο προφανώς αντιτίθεται η αναρχία, στα πλαίσια της απαλλαγής από κάθε είδους εξουσία. Τέσπα δε θέλω να το τραβήξω πολύ off-topic. :offtopic2:

Υ.Γ.: Και στην ΕΣΣΔ που έκανε τόσο ωραίες παρελάσεις, σκέψου σε τι ειχε μετατραπει το αρχικά κουμμουνιστικό καθεστώς... full συγκεντρωτισμός και στρατοκρατία - σχεδόν φασιστικό κατά τη γνώμη μου.

Να με συγχωρέσεις Alouvatar αλλά οι παρελάσεις δεν καθιερώθηκαν επί "δικτατορικών/φασιστικών καθεστώτων" όπως λες. Οι αρχαίοι Έλληνες, μεταξύ άλλων λαών, μια χαρά παρελάσεις έκαναν.

Μα και στην αρχαια ελλαδα τα καθεστωτα δεν ηταν δημοκρατικά...

Ε ρε...που την πήγαμε πάλι την συζήτηση...

Η θα είμαστε αμερικανικοποιημένοι με τα 7 αυτοκίνητα και την αυλάρα μας και μία τηλεόραση ανα δωμάτιο, δεν θα πειράζουμε κανέναν, δεν θα μας πειράζει κανένας. Ότι διαφορετικό θα αποτελεί φασισμό ή κομμουνισμό.

Φασίστα Θεμιστοκλή. Που κρατούσες στρατό στην Αθήνα.....ΓΙατί;; Ε ..Γιατί;;

Μα εχεις συνδεσει τη δημοκρατια με κατι λαθος.

Πουθενα δεν υπαρχει καθαρη δημοκρατια καθως δε μπορει να επιβιωσει.

Αν σε δημοψηφισμα ψηφιστει να διωξουν οποιον δεν εχει ελληνικη υπηκοοτητα

τοτε ειναι μια χαρα δημοκρατικο.

Αν ψηφιστει με τον ιδιο τροπο να γινεται συνταγματικα παρελαση στρατιωτικη

τοτε ειναι δημοκρατικο.

Αυτο που εκαναν αυτοι σημερα υπο την σκια του συριζα ηταν Φασιστικο.

Δεν έχω τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη στρατιωτική ηγεσία αλλά νομίζω λάθος άνθρωποι την εισπράξανε :p

Απόψεις.

Απο την επομενη παρελαση να φυλασεται ο χωρος απο το στρατο συνταγματικα και καθε προσπαθεια

αμαυρωσης να καταστελεται με σφαιρες 7.62 η 5.56.

Απλα και δημοκρατικα.

Να τι κάνει το πολύ Battlefield 3 :triniti:

Υ.Γ.: Και στην ΕΣΣΔ που έκανε τόσο ωραίες παρελάσεις, σκέψου σε τι ειχε μετατραπει το αρχικά κουμμουνιστικό καθεστώς... full συγκεντρωτισμός και στρατοκρατία - σχεδόν φασιστικό κατά τη γνώμη μου.

επι σταλιν οχι σχεδον,τελειως ηταν,και πιθανοτατα χειροτερο απο το αντιστοιχο του χιτλερ.

Δεν έχω τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη στρατιωτική ηγεσία αλλά νομίζω λάθος άνθρωποι την εισπράξανε :p

Από τα λίγα που θυμάμαι από παρελάσεις, όλοι οι επίσημοι στον ίδιο πάγκο κάθονται, οπότε μάλλον μας μπερδεύει η γωνία που πάρθηκε η φωτογραφία. Όπως και να'χει, το μήνυμα το πέρασε ο πιτσιρικάς.

IMO Η κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Σε όλα τα σχολεία γίνονται εκδηλώσεις για την 28η και πιστεύω ότι αυτό αρκεί.

Φυσικά πρέπει να διδάσκεται η νεότερη ιστόρια της Ελλάδος, μέσα από σωστά βιβλία, αντικειμενικά και όχι με υπερπατριωτικά κείμενα (προφανώς και ούτε με ανθελληνικά).

Η στρατιωτική παρέλαση πρέπει να γίνεται, κάθε 28η. Πρέπει να τιμηθεί ο Ελληνικός Στρατός με τον σωστό τρόπο, και αυτός είναι ο πρέπων.

Για την 25η Μαρτίου θα τοποθετηθώ στο αντίστοιχο νήμα.

Μπερδεύεστε μερικοί... Οι διαμαρτυρίες του κόσμου και οι προπηλακισμοί ήταν για να φύγουν οι πολιτικοί από εκεί που ήταν, καθώς δεν είχαν καμία θέση σε μια παρέλαση που γιορτάζει την αντίσταση στη Ιταλο-Γερμανική εισβολή, τη στιγμή που αυτοί οι ίδιοι τους έχουν παραδώσει τη χώρα άνευ όρων. Δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με την παρέλαση καθαυτή.

Μπερδεύεστε μερικοί... Οι διαμαρτυρίες του κόσμου και οι προπηλακισμοί ήταν για να φύγουν οι πολιτικοί από εκεί που ήταν, καθώς δεν είχαν καμία θέση σε μια παρέλαση που γιορτάζει την αντίσταση στη Ιταλο-Γερμανική εισβολή, τη στιγμή που αυτοί οι ίδιοι τους έχουν παραδώσει τη χώρα άνευ όρων. Δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με την παρέλαση καθαυτή.

και να συμπληρώσω, ότι η παρέλαση ήταν η μοναδική -ίσως- ευκαιρία για να τους δούμε έξω από το καβούκι τους. Τώρα, ξανά, την 25η Μαρτίου, που θα έχουν πρόχειρα και τα τανκ οπότε δε θα φοβηθούν να εμφανιστούν...

Φυσικά πρέπει να διδάσκεται η νεότερη ιστόρια της Ελλάδος, μέσα από σωστά βιβλία, αντικειμενικά και όχι με υπερπατριωτικά κείμενα (προφανώς και ούτε με ανθελληνικά).

Ανοίγεις μεγάλο θέμα προς συζήτηση που πολύς κόσμος δεν το ακουμπάει και το ταυτοποιεί με ανθελληνισμό.

Η μη αντικειμενική διδασκαλία είναι υπεύθυνη για μεγάλο μέρος προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλοί λαοί.

Από τη μια έχεις ημιμαθείς που λένε άνετα ότι οι ΧΧΧΧ είναι "asdf φάρα" (αλλά δεν είναι ρατσιστές γιατί "έχουνε έναν μαύρο φίλο") ή 12χρονα που μισούν τους Τούρκους χωρίς να έχουνε γνωρίσει ποτέ στη ζωή τους κάποιον Τούρκο.

Από την άλλη έχεις αγορές υποβρυχίων κόστους 20 και 40 δις, την ίδια στιγμή που σου κόβουνε €100 από την σύνταξη ή που σου ρίχνουνε χαράτσι στον λογαριασμό της ΔΕΗ για να πληρώσουνε ένα χρέος που μεγαλώνει με τις προαναφερθείσες αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού.

Το παραμυθάκι μια χαρά κρατεί και όλα αυτά (παρελάσεις, βιβλία ιστορίας, συμβάντα σε βραχονησίδες, εμπρηστικές δηλώσεις σε εφημερίδες κλπ) συμβάλλουν μια χαρά στο να διατηρείται αυτή η μακροχρόνια κερδοφόρα συναλλαγή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.