Jump to content

προβλημα με μητρικη φιλου asus P5E

auditt

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια ενας φιλος με εκμιστηρευτηκε το εξης προβλημα:

H μητρικη του ειναι μια asus P5E x38 socket 775 και την εχει 3 χρονια περιπου και την πηρε δευτερο μεταχειρισμενη χωρις με αυτο το προβλημα στην αρχη

και οι μνημες ειναι κατι geil 2x1gb + corsair 2x1gb

και μου λεει πως εχουν προβλημα οι υποδοχες απο τις μνημες δηλαδη πως δεν μπορει να μπουταρει με 4 μνημες παρα μονο με 2 μνημες σε dual chanel η με τρεις

δεν μπορει να λειτουργεισει με 4

δοκιμασε ολες τις θυρες και παρατηρησε πως σε εκεινη την θυρα δεν ανοιγει με μια μνημη ο υπολογιστης και γενικα αφου το δοκιμασε αυτο τον πηρα ωρα μεχρι να καταφερει να μπουταρει με 2 γιγα παλυ

με επισυμανε πως οι κιτρινες θυρες δουλευεουν κανονικα αλλα οχι παντα δηλαδη εαν τις βγαλει τις μνημες και τις ξαβα βαλει δεν θα τις διαβασει αμεσως το pc και οτι θα χρειαστει αρκετες προσπαθειες για να το καταφερει! απο τις δυο αλλες θυρες η μια μαυρι δουλει μονο σαν συμπληρωματικη δηλαδη να βαλαει την τριτη μνημη για να εχει 3γιγα και η αλλη ειναι νεκρη μεν κανει μπιμ αλλα δεν δειχνει η οθονη

Εγω του ειπα πως θα χαλασε η θυρα δεν εξηγειται αλλιως καθως οι μνημες τις δοκιμασε ξεχωριστα στις κιτρινες θυρες μια προς μια και δουλευαν κανονικα

Συγνωμη για τον μακρυ τον λογο αλλα ειναι εδω ενας φιλος μου εδω εξωτερικο και ειπα πως μαθουμε το προβλημα θα το ποσταρω στο thelab :)

1.Δεν κατάλαβα. Είχε από την αρχή 4 μνήμες και τώρα τελευταία δεν δουλεύουν; Αν ναι χάλασε η μητρική

2.Εγώ είχα μια asus p5k και με 4 μνήμες πέταγε μπλε οθόνες. Οι μνήμες ήταν 2 ζευγάρια από διαφορετικές μάρκες. Με το κάθε ζευγάρι ξεχωριστά έπαιζε κανονικά το pc αλλά και με τα 2 όχι. Ίσως έπαιζε ρόλο ότι ήταν διαφορετικές μαρκες, αλλα είχα ακούσει κιόλας ότι οι asus P5xxx είχαν πολλά προβλήματα ασυμβατότητας

στην αρχη δουλευαν μαζι και μετα καπια στιγμη εφαγε οχι μπλε οθονη απλα παγωσε η εικονα και μετα το reset δεν ανοιγε και απο τοτε ξεκινησε το προβλημα

αλλα θυμαμαι απο παλια ειχε προβλημα με την μητρικη και οταν την πηρε με κατι ocz ειχε ασυμβατοτητα και τις εδωσε αυτα

απλα σκεφτομαι εαν παιζει ρολο πως οι geil ειναι με 2.0 volt and corsair with 2.1 volt

timings εχουν τα ιδια 4-4-4-12

υ.γ Ευχαριστω για την απαντηση

και δεν υπαρχει κανενας τροπος για να καταφερει να παιξει και με τις 4 λες ε?

καταλαβα εγινε θα κανω αλλη μια προσπαθεια και με τις δικες μου μνημες να δουμε εαν αλλαξει κατι αλλιως αλλαγμα μητρικη οταν μπορεσει οικονομικα

ευχαριστω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.