mchls Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 26, 2011 Καλησπερα παιδια...Το pc-ακι δεν μου τα λεει καλα τελευταια...-Windows 7 Ultimate 32-bit SP1-Middle ATX pl05a-bk turbo-x-Intel Core 2 Quad Q6600-Transcend 2.0GB Dual-Channel DDR2-P5KPL-VM (Socket 775)-GeForce 8500 GT 512MB -500GB Seagate Barracuda 7200.12 ST3500418AS -CWT PSP-575P2P 405 Max WattΧρησιμοποιω το Switch Off και το Wake-up On Stand-by ωστε να βαζω σε Standby τον υπολογιστη, καθως και για να τον ρυθμιζω να ξυνπαει στις 10 το πρωι...Λοιπον...Οντως μπαινει σε Stand-by αλλα ξυπναει στο ακυρο...Την μια φορα, μετα απο μια ωρα, την αλλη φορα μετα απο 3 ωρες, την αλλη μετα απο 6 ωρες...Και μια φορα ανοιξε κανονικα στις 10...Τα εξης προγραμματα τα χειριζομουν και προ μηνων και τοτε ολα πηγαιναν ρολοι...Απο τοτε ως σημερα εχω το ιδιο H/W και τα ιδια windows και τοτε του Θειου και τωρα του Θειου, ιδιο BIOS ολα ιδια εκτος οτι εχω την εκδοση με ενσωματωμενο το SP1...Ισως να φταιει κανα προγραμματακι σκεφτηκα, αλλα δεν παιζει, φρεσκοφορματαριμενο ηταν οταν μου πρωτο-ξυπνησε στο ακυρο...Απενεργοποιησα την επιλογη να τον ξυπνανε οι παρακατω συσκευες [ασυρματο πληκτρολογιο και ασυρματο ποντικι], επισης και τον προσαρμογεα δικτυου...Τρεχα γυρευε ! ! !Τι στο διαολο παιζει; ; ;Damn...
venom7 Οκτώβριος 27, 2011 #3 Οκτώβριος 27, 2011 Για δοκίμασε και πήγαινε...device manager->network adapter->Power Management->και απενεργοποίησε το 2ο.
mchls Οκτώβριος 27, 2011 Author #4 Οκτώβριος 27, 2011 Για δοκίμασε και πήγαινε...device manager->network adapter->Power Management->και απενεργοποίησε το 2ο.Οπως γραφω και στο αρχικο ποστ, εχω απενεργοποιησει να ''ξυπναει'' ο προσαρμογεας δικτυου, τον υπολογιστη μου...
mchls Οκτώβριος 27, 2011 Author #6 Οκτώβριος 27, 2011 Αυτο εδω... Wireless Optical Mouse 2000Το τρελο ειναι οτι το ιδιο ποντικι ειχα και προ μηνων, που λειτουργουσε ρολοι το Stand-By και δεν ξυπναγε στο ακυρο... + Οτι εχω απενεργοποιησει το ποντικι και το πληκτρολογιο να ''ξυπναει'' τον υπολογιστη μου...
Nephiλiμ Οκτώβριος 27, 2011 #7 Οκτώβριος 27, 2011 Ok.Απλα μερικα ποντικια τρωνε σκαλωμα και λογω σκατοαισθητηρα "ξυπνανε" το pc.
mchls Οκτώβριος 27, 2011 Author #8 Οκτώβριος 27, 2011 Θελω να πιστευω. αφου απενεργοποιησα το ποντικι να ''ξυπναει'' τον υπολογιστη, δεν μπορει να μου ''κανει νερα'' ο αισθητηρας του...
jefm Οκτώβριος 27, 2011 #9 Οκτώβριος 27, 2011 Πάθαινα και εγω το ιδιο σε ενα μηχάνημα και σταμάτησε μονο όταν απενεργοποίησα το ξύπνημα απο το ποντικι απο το Bios
mchls Οκτώβριος 27, 2011 Author #10 Οκτώβριος 27, 2011 1. Χωρις να πειραξω τιποτα σε BIOS, χωρις να κανω update, ουτε καν CLEAR CMOS, δεν ειναι δυνατον προ μηνων να δουλευε ρολοι και τωρα να φταιει κατι απο BIOS...2.Για το γ@μωτο της υποθεσης, τσεκαρα BIOS, και ολα ηταν απενεργοποιημενα...Και LAN MODEM και ΟΛΑ τα USB περιφερειακα. . .
jefm Οκτώβριος 27, 2011 #11 Οκτώβριος 27, 2011 Εμένα όπως λες ξαφνικά το έπαθε το προηγουμενο pc μου και επειδή δεν βρήκα αλλη λυση το απενεργοποίησα απο το Bios και σταματησε. Δεν θυμάμαι αν είχα βάλει πριν το παθει καινούργιο Bios. Η μητρικη ηταν Asus p5Q
mchls Οκτώβριος 27, 2011 Author #12 Οκτώβριος 27, 2011 Μα σου ειπα το κοιταξα και ειναι ΟΛΑ απενεργοποιημενα στο BIOS...
jefm Οκτώβριος 27, 2011 #13 Οκτώβριος 27, 2011 Το κατάλαβα απλά σου ειπα τι συνεβει σε μενα. Σε σενα ειναι πιο περιεργο, δοκιμασε αυτη την εντολή powercfg -lastwake στο command prompt για να δεις απο τι ξυπναει
mchls Οκτώβριος 27, 2011 Author #14 Οκτώβριος 27, 2011 Ποτε να το γραψω αυτο; Οταν ''ξυπνησει'' μονο του; Οποιαδηποτε στιγμη;Τωρα που το εγραψα μου εβγαλε αυτο: -0 [δηλαδη μια παυλα και ενα μηδενικο]...
jefm Οκτώβριος 27, 2011 #15 Οκτώβριος 27, 2011 Ναι οταν ξυπνησει χωρις λογο, αλλα και τωρα επρεπε να δειχνει πως ανοιξε, εμενα πχ βγαζει αυτοC:\Users\*** >powercfg -lastwake Wake History Count - 1 Wake History [0]Wake Source Count - 1 Wake Source [0]Type: Fixed Feature Power Button
mchls Οκτώβριος 27, 2011 Author #16 Οκτώβριος 27, 2011 Ναι οταν ξυπνησει χωρις λογο, αλλα και τωρα επρεπε να δειχνει πως ανοιξε, εμενα πχ βγαζει αυτοC:\Users\*** >powercfg -lastwake Wake History Count - 1 Wake History [0] Wake Source Count - 1 Wake Source [0] Type: Fixed Feature Power Button Κοιτα τωρα που το ετρεξα, ο υπολογιστης προερχετε απο manual ανοιγμα, και οχι απο ''ξυπνημα''... Οσον αφορα τα αποτελεσμα του powercfg -lastwake, λες να παιζει ρολο που εχω απενεργοποιησει το UAC;;; Αν και ειμαι ο μοναδικος admin του υπολογιστη... + Το τρελο ολων ειναι οτι καποιες μερες ξυπναει την ωρα που το βαζω...:wall:
jefm Οκτώβριος 27, 2011 #17 Οκτώβριος 27, 2011 Κοιτα τωρα που το ετρεξα, ο υπολογιστης προερχετε απο manual ανοιγμα, και οχι απο ''ξυπνημα''...Οσον αφορα τα αποτελεσμα του powercfg -lastwake, λες να παιζει ρολο που εχω απενεργοποιησει το UAC;;; Αν και ειμαι ο μοναδικος admin του υπολογιστη... + Το τρελο ολων ειναι οτι καποιες μερες ξυπναει την ωρα που το βαζω...:wall: Οχι δεν εχει σημασια. Οταν πέσει το ρευμα(διακοπή) και ξαναερθει ο υπολογιστης σου μενει κλειστος ή ανοιγει. Αν ανοιγει μετα ισως αυτο να το παθαινει απο πτωση τασης - τροφοδοτικο
mchls Οκτώβριος 27, 2011 Author #18 Οκτώβριος 27, 2011 Το ρευμα πεφτει αρκετα σπανια, αλλα παντα βγαζω τον υπολογιστη απο την πριζα, λογω αυξημενης τασης οταν επανερχετε το ρευμα, οποτε δεν μπορω να σου πω αν παραμενει κλειστος ή αν ανοιγει...Αν και πιστευω πως δεν ανοιγει, παραμενει κλειστος...Το τροφοδοτικο τι ρολο μπορει να βαραει στο προβλημα μου;;;Αν γνωριζεις καντο λιανα, και εξηγησε το...
jefm Οκτώβριος 28, 2011 #19 Οκτώβριος 28, 2011 Αν μετα απο διακοπή ρευματος ο υπολογοστης σου ειναι ρυθμισμενος να παραμενει κλειστος καμμια. Βρες απο τι ξυπνάει με την εντολή που σου είπα, αλλιώς άκρη δε θα βρεις.......
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.