Jump to content

Ερωτηση για υδροψυξη

stavrious

Recommended Posts

Εχω μια απορια.το waterblock εχει χαλκο οπως και το ψυγειο.εαν βαλω tank απο αλουμινιο θα εχω καποιο προβλημα?δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι ειχα διαβασει σε καποιο φορουμ οτι κατι γινεται με τα ιοντα και παιζει διαβρωση.αν καποιος το εχει ηδη κανει θα με ενδιεφερε να ριξει λιγο φως στην υποθεση.ευχαριστω..

Εχω μια απορια.το waterblock εχει χαλκο οπως και το ψυγειο.εαν βαλω tank απο αλουμινιο θα εχω καποιο προβλημα?δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι ειχα διαβασει σε καποιο φορουμ οτι κατι γινεται με τα ιοντα και παιζει διαβρωση.αν καποιος το εχει ηδη κανει θα με ενδιεφερε να ριξει λιγο φως στην υποθεση.ευχαριστω..

Για ετοιμο τανκ μιλας ? η DIY ?

Αν ειναι ετοιμο ενα λινκ γιατι εχει μερικα που απο εξω ειναι με fin αλουμινιου και καλα για να ψυχουν το υγρο

οπως ειπαν και τα παιδια πριν απεφυγε το

ειδικα εαν ειναι γυμνο αλουμινιο θα εχεις σχεδον σιγουρα διαβρωση καποια στιγμη.

Ο μονος τροπος να μειωσεις τις πιθανοτητες

ειναι με νικελωμενο χαλκο αντι για γυμνο

και με ανοδιωμενο/βαμμενο αλουμινιο.

αλλα imho δεν αξιζει τον κοπο.

καλυτερα παιξε με acrylic ή acetal reservoir να εισαι σιγουρος

ετοιμο ειναι το τανκ απο αλουμινιο εκτος απο το πανω κ κατω μερος που ειναι ακρυλικα.μ αρεσε περισοτερο σαν ιδεα(γιατι λειτουργει κ σαν ψυκτρα παραλληλα)αλλα και για την εμφανιση του

XSPC Passive Aluminium Reservoir 150M Review - Hardware Canucks

εδω εχει 1 review

Φίλε μου αυτό το τανκ δεν από αλουμίνιο!!!Αν δεις και μέσα είναι plexy.Απλά από έξω είναι έτσι και καλά για ψύξη.

Απο τις φωτο δεν μπορω να καταλαβω αν οντως εχει πλεξι μεσα με τα πρωτα ποστ που διαβασα αρκετοι λενε οτι δεν θα το βαζαν σε κυκλωμα με χαλκο αρα αν καποιος το εχει καλο ειναι να μας πει

Το είχα και όπως είπα πριν έχει πλέξυ μέσα.Απλά από έξω είναι έτσι για και καλά ψύκτρα.

Αυτό που λες ότι λένε πολλοί άκυρο μου ακούγεται και δε βρίσκω το λόγο.Προφανώς δεν ήξεραν και απλά έλεγαν...!

Φίλε μου αυτό το τανκ δεν από αλουμίνιο!!!Αν δεις και μέσα είναι plexy.Απλά από έξω είναι έτσι και καλά για ψύξη.

Το τανκ εχει plexi καπακια και εσωτερικα ειναι αλουμινιο.

37710d1166934194-mixing-aluminum-copper-waterloop-res_clean2.jpg

Αν το χρησιμοποιήσεις βαλε αντιψυκτικο για αυτοκινητο βοηθάει με την διάβρψση εως ενα βαθμο.

Προσωπικα θα πηγαινα σε κατι σκετο plexi

Μήπως είναι διαφορετικές εκδόσεις!!!...

xspccomfit2ko4.jpg

xspcres250blue4big.jpg

Σε αυτές τις φωτό φαίνεται ότι είναι διαφορετικό από αυτό που δείχνεις μέσα.

Έτσι θυμάμαι και εγώ!Τι να πω...δε ξέρω!Μπορεί να'χεις και δίκιο!:hmm:

:sorry:

αυτο το xspc ειναι αλουμινιο μεσα εξω με plexi καπακια....

απλα ειναι ανοδιωμενο και αντεχει πολυ περισσοτερο σε σχεση με καποιο γυμνο

με νικελωμενα χαλκινα μπλοκακια δεν θα εχεις προβλημα

εχω δει συστημα με αυτα τα εξαρτηματα 4 χρονια μετα το αρχικο του στησιμο και δεν ειχε τπτ.

Απλα κατα την γνωμη μου δεν ειναι πολυ πρακτικο

γιατι δεν σου επιτρεπει να εχεις ορατοτητα της σταθμης του υγρου.

Επισης το γεγονος οτι λειτουργει σαν ψυκτρα ειναι δικοπο μαχαιρι γιατι προυποθετει airflow

εαν δεν εχεις επαρκη ροη αερα πανω του

μπορει να λειτουργησει αναποδα και να κραταει θερμοκρασια αντι να την αποβαλλει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.