Z3RatuL Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 2, 2008 Δε ξέρω πόσοι από εσάς έχετε ασχοληθεί με το στήσιμο HTPC, αλλά τώρα τελευταία που τα έφτησε το DVD Recorder που είχα στην τηλεόραση είπα να κάνω αναβάθμιση και με το που είδα πόσο κάνει ένα HD DVD / Blu Ray για να έχουμε και High Definition (κακομοίρη μου που θες και HD με λίγα γιούρια) λάκισα απευθείας!!!Λοιπόν έχω βρει τα εξής από eshop (το θέμα είναι πως θέλω να βρω ένα σχετικά όμορφο αλλά και φηνό case και το μόνο που βρήκα ήταν αυτό στη λίστα):Κουτί:COOLERMASTER RC-260 CM MEDIA 260 BLACK CPU:AMD ATHLON 64 X2 4000+ 2.00GZ AM2 BOXMOBO:ASUS M2A-VM HDMIRAM:KINGSTON KVR667D2N5/1G 1GB PC5300 667MHZ VALUE RAMPSU:TRUST PW-5550 520W PRO LOW NOISE BIG FAN PSUHard Disk:SEAGATE BARRACUDA ST380215AS 80GB SATA2TV Tuner:ASUS TV TUNER CARD - MY CINEMA + REMOTE P7131DVD/RW:NEC OPTIARC AD-7200A BULK BLACKΌλα αυτά είναι στα 386,53€.Το θέμα που με απασχολεί είναι πως θέλω όταν είναι κλειστό το PC τα κανάλια της τηλεόρασης να λειτουργούν κανονικά. Πως όμως θα γίνει αυτό αφού το καλώδιο από την πρίζα στον τοίχο θα πηγαίνει στο TV Tuner και όταν είναι κλειστό δε θα έχει κανάλια η TV; Έψαξα μπας και βρω κάνα Tuner που να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου αλλά μετά πάμε σε TV Box αν δε θέλω να εξαρτάται από το PC. Έτσι παράλληλα όμως ανεβαίνει η τιμή αρκετά :/Επίσης την σύνδεση να την κάνω στο HDMI της TV (μέσω HDMI περνάει Βίντεο και Ήχος; ) καθώς έχει και DVI αυτό το mobo οπότε μέ ένα DVI σε HDMI καλώδιο γίνεται η σύνδεση, ή στο D-SUB για να βλέπω High Def;Ευχαριστώ προκαταβολικά!
CrazyAnt Ιανουάριος 3, 2008 #2 Ιανουάριος 3, 2008 καλημερα,καλη χρονια και καλωσορισες στο outofspecs.gr Για το κουτακι,εφοσον 8ελεις τυπου "φετας" νομιζω πως αυτο που επελεξες ειναι το φ8ινοτερο που υπαρχει.Εαν πας σε τυπου SFF (κυβου),υπαρχουν και ελαφρως φ8ηνοτερα Για να αναπαραγεις HD video καλο 8α ηταν να υπολογισεις και μια low-end καρτα γραφικων τυπου 2400/2600 γιατι ειναι ζορικα τα πραματα,ειδικα για 1080p (ο Dr.Gonzo που εχει και μια εμπειρια απο HD video 8α μπορει να μας φωτισει καποια πραματα ) Τροφοδοτικο σε καμια περιπτωση μην παρεις Trust και γενικα no-name της πλακας (γιατι υπαρχουν και τα λεγομενα "καλα" no-name) με τα 50 ευρω που δια8ετεις μπορεις να παρεις πολυ καλυτερο τροφοδοτικο,αν και για να σου πω την αλη8εια δεν σου χρειαζονται τα 500W.και με ενα 350 εως 450 κανεις πολυ ανετα τη δουλεια σου και 8α σηκωνει και επιπλεον δισκους,δυνατοτερη cpu/vga στο μελλον σιγουρα (εγω στο δευτερο συστημα της υπογραφης εχω βαλλει πανω και 8800gt και επαιζε απροβληματιστα COD4 για ωρες ) Για το TV tuner,χωρις να ειμαι σχετικος με το α8λημα μιας και εγω τωρα στα κοντινα σκεφτομαι να χτυπησω ενα,ξερω σιγουρα πως υπαρχουν stand-alone υλοποιησεις.Δλδ,μπορεις να βλεπεις τηλεοραση με το PC κλειστο ,οποτε κοιταξε για κατι τετοιο Τελος δωσε 20 ευρακια παραπανω και παρε 2 γιγα μνημης.Θα σου χρειαστους σιγουρα αν οχι τωρα,στο μελλον.
kourman Ιανουάριος 3, 2008 #3 Ιανουάριος 3, 2008 Όσον αφορά το θέμα της τηλεόρασης με κλειστό pc, ένα spliterάκι θα κάνει τη δουλειά που θέλεις (με 3 ευρώ...). Δηλαδή, στέλνεις αναλογικό σήμα ΚΑΙ στο pc KAI στην tv. Όπως και νά χει, το Pc με την tv δέν πρόκειται να τα συνδέσεις με το αναλογικό (ομοαξονικό), και σου περισεύει η είσοδος της Tv.
NickL Ιανουάριος 3, 2008 #4 Ιανουάριος 3, 2008 Για κουτί δες και αυτόhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806528ίδια τιμή περίπου αλλά με psu.Εγώ αυτό έχω, δεν έχει πολλά φρου φρου κι αρώματα, εμένα κρυμμένο είναι ούτως ή άλλως.Πάνω στο psu του έχω 4 δίσκους, μια mobo asrock, έναν 2160 και ένα dvd-rw.
Ignatios Ιανουάριος 3, 2008 #5 Ιανουάριος 3, 2008 @NickL Αυτό το κουτάκι το έστησα και εγώ για το μαγαζί της κοπέλας μου που ήθελε desktop κουτί λόγο χώρου και είναι πολύ καλό. Προσοχή πολύ θέλει στο ότι το psw είναι 350w. Δεν σηκώνει και πάρα πολλά δηλ. Αν και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, μόνο μία φορά έκλεισε μετά απο κανένα δύωρο max payne 2 Έχει πάνω έναν Ρ4 3.2 και μια 6800 Ultra. Να πω επίσης οτι το τροφοδωτικό δεν αλλάζει γιατί έχει ένα ιδιαίτερο δικό του σχήμα.... Για να αλλάξει θέλει πολύ δουλειά και λογικά θα χαλάσει και το κουτί...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.