JohnyMontana Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2011 Καλησπερα , δημιουργω αυτο το thread για να ενημεροθω εγω (και οχι μονο) σχετικα με τις εταιριες κατασκευης καρτων γραφικων .Συγκεκριμενα οι δημιουργοι ειναι 2 : ATI KAI NVIDIA, οι εταιριες που τις κατασκευαζουν ομως ειναι πολλες...Οποιος γνωριζει λοιπον να μας πει για το τι διαφορα υπαρχει μεταξυ καθε εταιριεας δηλαδη πχ Palit , XFX , TwintechSaphire και παει λεγοντας...Γνωριζω πως σαν εταιρια (απο τις μητρικες) η Gigabyte ειναι πολυ καλη...Εμενα συγκεκριμενα η καρτα μου ειναι Asus..Απλα θα ηθελα μερικα σχολια για βοηθεια στο πως να ξεχωριζεις την ποιοτητα κατασκευης...Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Οκτώβριος 25, 2011 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Oι reference καρτες ειναι ολες ιδιες, και ο ανεμιστηρας και ολη η πλακετα. Αυτο που αλλαζει ειναι το κουτι, το bios, το αυτοκολλητο και η εγγυηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Οκτώβριος 25, 2011 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Oι reference καρτες ειναι ολες ιδιες, και ο ανεμιστηρας και ολη η πλακετα. Αυτο που αλλαζει ειναι το κουτι, το bios, το αυτοκολλητο και η εγγυηση.Το BIOS είναι το ίδιο ακριβώς, απλά στο πεδίο του κατασκευαστή αντί για 10DE ( nVIDIA ) βάζουνε το δικό τους Vendor ID.κατά τα άλλα όλα όπως ακριβώς τα είπες, ίδια κάρτα, από το ίδιο εργοστάσιο, ίδιο cooler, άλλο κουτί και αυτοκόλλητο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmakr1416003456 Οκτώβριος 25, 2011 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Έχουν διαφορά στο σύστημα ψύξης όμως.Όλες οι μάρκες μπορεί εν δυνάμει να χαλάσουν αλλά τα χειρότερα τα έχω ακούσει για την twintech.Καλύτερα να προτιμάς όμως gigabyte,asus και msi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Οκτώβριος 25, 2011 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Twintech είχα παλιά ,την πήρα 30-40 ευρώ φτηνότερα από τις "μεγάλες" και στάθηκε αντάξια καρτούλα!! Γλίτωσα και 40 ευρώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Οκτώβριος 25, 2011 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Είσαστε σίγουροι οτι η ποιότητα των υλικών (πχ πυκνωτές) είναι ίδια σε όλες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Οκτώβριος 25, 2011 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Είσαστε σίγουροι οτι η ποιότητα των υλικών (πχ πυκνωτές) είναι ίδια σε όλες;Απολύτως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Οκτώβριος 25, 2011 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Επομένως μπορούμε άνετα να αγοράζουμε την φτηνότερη μάρκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Οκτώβριος 25, 2011 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Yeap.Σημασία στην εγγύηση ( αν π.χ. η μια έχει 2 χρόνια, και η άλλη 15 ευρώ ακριβότερη έχει 3 χρόνια, ούτε καν σκέψη, βουρ στην 2η με την μια ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnyMontana Οκτώβριος 25, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Μαλιστα...Ενοειται πως πας στην καλυτερη εγγυηση και φθηνοτερη επιλογη ! Απλα πολοι κοιταζουν και την εξωτερικη εμφανιση...Μιας που πιστευω οτι υπαρχει μια μικρη διαφορα στην ψυξη π.χ βλεπε καρτες Gigabyte , οι οποιοες εχουν κατι ειδικες εκδοσεις που διαφερουν απο αλλες οπως την Frozr σειρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Οκτώβριος 25, 2011 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Μαλιστα...Ενοειται πως πας στην καλυτερη εγγυηση και φθηνοτερη επιλογη ! Απλα πολοι κοιταζουν και την εξωτερικη εμφανιση...Μιας που πιστευω οτι υπαρχει μια μικρη διαφορα στην ψυξη π.χ βλεπε καρτες Gigabyte , οι οποιοες εχουν κατι ειδικες εκδοσεις που διαφερουν απο αλλες οπως την Frozr σειρα..Nαι αλλα δεν ειναι και reference καρτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnyMontana Οκτώβριος 25, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Nαι αλλα δεν ειναι και reference καρτες.\Δηλαδη??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrCrowley83 Οκτώβριος 25, 2011 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 νομιζω για τις reference δεν αξιζει να γινει λογος (εκτος απο το θεμα της εγγυησης)ας αναφερθουμε σ αυτο το thread καλυτερα στις custom υλοποιησεις καθε vendor.απ οτι ξερω και απο προσωπικη εμπειρια θεωρω πολυ καλες λυσεις τις msi και τις asus κατα κυριο λογο και σε 2 μοιρα τις gigabyte (τις οποιες βρισκω και κακασχημες)Για τις twintech οντως μια περιοδο ειχε ακουστει οτι οι πυκλωτες τους ηταν κακης ποιοτητας.Αυτες που ποτε δεν καταλαβα για ποιο λογο ηταν παντα πιο ακριβες απο τον ανταγωνισμο ειναι οι PNY. Οσο για τις palit μονο μια 430 εχω παρει η οποια μεχριστιγμης τα παει μια χαρα.τελος τις XFX θα τις χαρακτηριζα "σκυλες". Καλες καρτες (απ οτι ξερω και απο το μικρο δειγμα που ειχα εγω) και τελευται ερχονται σε καλες τιμες και με καλες aftermarket ψυκτρες.Και να μην ξεχασω και τον κατ εξοχη vendor ΑΤΙ την SAPHIRE. Μετα απο 4 στη σειρα (και reference και custom) μονο καλα λογια εχω να πω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrCrowley83 Οκτώβριος 25, 2011 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 \Δηλαδη???reference ειναι το μοντελο "αναφορας". χοντρικα οταν η ΑΤΙ η nvidia βγαζουν μια νεα καρτα δινουν οδηγιες στις κατασκευαστιες εταιριες για το πως θα ειναι κατασκευασμενο το pcb (πλακετα) πως θα ειναι η ψυχτρα και δινουν και το bios. Ολες μα ολες οι reference καρτες ειναι ακριβως το ιδιο. Το μονο που αλλαζει ειναι το αυτοκολλητο, το κουτι και η εγγυηση οπως ανεφεραν και τα παιδια πιο πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Οκτώβριος 25, 2011 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 \Δηλαδη???Reference= ίδια κάρτα, από το ίδιο εργοστάσιο, ίδιο cooler, άλλο κουτί και αυτοκόλλητο. (πολλες φορες βεβαια η πλακετα ειναι reference design με αλλαγμενο συστημα ψυξης)Οπως ειπαν και πιο πανω.μη reference ~>custom ειναι: αλλη πλακετα PCB,αλλοι πυκνωτες,αλλα υλικα,αλλο cooler, αλλο bios, αλλα ηλεκτρονικα."Πειραγμενη" καρτα απο τον κατασκευαστη δηλαδη.διαβασε εδω για ενα κατανοητο παραδειγμαhttp://www.guru3d.com/article/geforce-gts-450-review-roundup/3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnyMontana Οκτώβριος 25, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 νομιζω για τις reference δεν αξιζει να γινει λογος (εκτος απο το θεμα της εγγυησης)ας αναφερθουμε σ αυτο το thread καλυτερα στις custom υλοποιησεις καθε vendor.απ οτι ξερω και απο προσωπικη εμπειρια θεωρω πολυ καλες λυσεις τις msi και τις asus κατα κυριο λογο και σε 2 μοιρα τις gigabyte (τις οποιες βρισκω και κακασχημες)Για τις twintech οντως μια περιοδο ειχε ακουστει οτι οι πυκλωτες τους ηταν κακης ποιοτητας.Αυτες που ποτε δεν καταλαβα για ποιο λογο ηταν παντα πιο ακριβες απο τον ανταγωνισμο ειναι οι PNY. Οσο για τις palit μονο μια 430 εχω παρει η οποια μεχριστιγμης τα παει μια χαρα.τελος τις XFX θα τις χαρακτηριζα "σκυλες". Καλες καρτες (απ οτι ξερω και απο το μικρο δειγμα που ειχα εγω) και τελευται ερχονται σε καλες τιμες και με καλες aftermarket ψυκτρες.Και να μην ξεχασω και τον κατ εξοχη vendor ΑΤΙ την SAPHIRE. Μετα απο 4 στη σειρα (και reference και custom) μονο καλα λογια εχω να πω!Υπαρχει και αλλη μια εταιρια η οποια δεν αναφερθηκε (αδικος!) EVGA ,η οποια ειναι παντα πιο ακριβη και με μεγαλητερη ομως εγγυηση η οποια μπορει να φτασει με activation serial απο το ιστιοτοπο της μεχρι 5 ετη!!!!Εχω δει προσωπικα μια 470 5 ετη...Παιζει πιθανοτητα αλλαγης bios σε μια καρτα να την κανεις εσυ ας πουμε η ο οποισδηποτε???Λογο υπερχρονισμου ενοοω!:man_in_love:Reference= ίδια κάρτα, από το ίδιο εργοστάσιο, ίδιο cooler, άλλο κουτί και αυτοκόλλητο. (πολλες φορες βεβαια η πλακετα ειναι reference design με αλλαγμενο συστημα ψυξης)Οπως ειπαν και πιο πανω.μη reference ~>custom ειναι: αλλη πλακετα PCB,αλλοι πυκνωτες,αλλα υλικα,αλλο cooler, αλλο bios, αλλα ηλεκτρονικα."Πειραγμενη" καρτα απο τον κατασκευαστη δηλαδη.διαβασε εδω για ενα κατανοητο παραδειγμαGeForce GTS 450 review roundupΜααααλιστα !!! Τωρα εξηγειται η διαφορα στις ψυξεις και σε καποιες διαφορες (οπως dual bios , και καλυτερη ψυξη η ο/c απο τον κατασκευαστη!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrCrowley83 Οκτώβριος 25, 2011 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 καλη ερωτηση και σχετικη με το thread θεωρω θα ηταν η εξης:Για ενα μεσο χρηστη τι ειναι πιο συμφερον?α) Η αγορα μιας reference καρτας, με την οποια λιγο πολυ θα μπορεσει να επιτυχει ενα "καλο" overclocking σε συνδιασμο το πολυ με την αγορα μιας aftermarket ψυκτρας (την οποια ενδεχωμενος να χρησιμοποιησει και σε μελλοντικη καρτα του)β)Η αγορα μιας custom καρτας η οποια φερει και βελτιωμενο συστημα ψυξης και ειναι συνηθως pre-overclocked (δυστηχως συνηθως σε ελαχιστο βαθμο αντε 50 hz) με την οποια θα μπορεσει να κανει καλυτερο overclocking και δε θα χρειαστει να μπλεξει με αλλαγη ψυκτρας κλπΠροσωπικη μου γνωμη: η αΥπαρχει και αλλη μια εταιρια η οποια δεν αναφερθηκε (αδικος!) EVGA ,η οποια ειναι παντα πιο ακριβη και με μεγαλητερη ομως εγγυηση η οποια μπορει να φτασει με activation serial απο το ιστιοτοπο της μεχρι 5 ετη!!!!Εχω δει προσωπικα μια 470 5 ετη...Παιζει πιθανοτητα αλλαγης bios σε μια καρτα να την κανεις εσυ ας πουμε η ο οποισδηποτε???Λογο υπερχρονισμου ενοοω!:man_in_love:ναι η EVGA μου διεφυγε.... ισως γιατι εγω δεν τη συμπαθω......bios ναι μπορεις να αλλαξεις αλλα δεν συμφερει (εκτος ορισμενων περιπτωσεων πχ 6950 -> 6970)δεν συμφερει λεω γιατι με διαφορα tools που κυκλοφορουν (afterburner, trixx, rivatuner) μπορεις να κανεις ενα "καλο" overclocking.bios θα αλλαξεις αν θες να "ξεκλειδωσεις" την καρτα ωστε να δεχεται συχνοτητες και ρευματα πανω απο το προκαθορισμενα μεγιστα του κατασκευαστη.πχ η δικια μου η 6970 (reference) ειναι εργοστασιακα χρονισμενη στα 880(πυρηνας)/1375(μνημες). την εχω ομως και παιζει στα 950(πυρηνας)/1450(μνημες). αυτες οι συχνοτητες ειναι οι μεγιστες που επιτρεπει το bios του κατασκευαστη. Αν θελω παραπανω που θα πρεπει να πειραξω και τα ρευματα ομως κατα πασα πιθανοτητα θα πρεπι να βαλω αλλο bios. Η διαφορα ομως που θα δω θα ειναι μικρη σε real life εφαρμογες. οποτε εγω προσωπικα ειμια ικανοποιημενος με το 950/1450 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.