Jump to content

DIY φιλτρα σε Zalman GS1000

cyberdyne

Recommended Posts

Ομορφο! Αυτο μαλιστα.

Αρκει βεβαια να μην εχεις παιδια, σκυλια κλπ κοντα να σκαλιζουν....

Βολευει γι αυτο που θες να κανεις, βαζεις-βγαζεις ευκολα οτι θες ειναι μονιμως πιο κρυο, οπως ειπε και ο spawnergr, εχεις τα ανεμιστηρια του ψυγειου μακρια και αν δεν θες να σκονιζεται απλα το σκεπαζεις με κατι οταν δεν δουλευει. :T:

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Χα! Είδες που σε λέω για φίλτρο απορροφητήρα. Ο τύπος βάζει το ίδio υλικό ανάμεσα σε σίτα και ανεμιστηράκι.

Επίσης όταν λεω bench table, εννοώ Poor mans computer δηλαδή:

cpu.jpg

Ένα φύσημα κάνεις και φεύγει η σκόνη!!!! xD

Ναι αλλα αγορασε ανεμιστηρα που "κοβει" δαχτυλα για να τραβαει, με αποτελεσμα να εχει πολυ φασαρια!

Αυριο θα εχω το καλσον (θα στειλω την κοπελια μου να παρει... με κοιταγε και αυτη περιεργα... :hang3: ) οποτε και θα τεσταρω το airflow.

Σκεφτομαι να δοκιμασω με εναν περιεργο τροπο το φιλτραρισμα: Σε ενα ρηχο μπολ να βαλω λιγο αλευρι και να βαλω τον ανεμιστηρα να το ρουφηξει.... θα γινει χαμος! :p

Benchtable του φτωχου FTW! Δεν εχω λ7 πως να παρω i7! :shout::T:

Ναι αλλα αγορασε ανεμιστηρα που "κοβει" δαχτυλα για να τραβαει, με αποτελεσμα να εχει πολυ φασαρια!

Αυριο θα εχω το καλσον (θα στειλω την κοπελια μου να παρει... με κοιταγε και αυτη περιεργα... :hang3: ) οποτε και θα τεσταρω το airflow.

Σκεφτομαι να δοκιμασω με εναν περιεργο τροπο το φιλτραρισμα: Σε ενα ρηχο μπολ να βαλω λιγο αλευρι και να βαλω τον ανεμιστηρα να το ρουφηξει.... θα γινει χαμος! :p

Benchtable του φτωχου FTW! Δεν εχω λ7 πως να παρω i7! :shout::T:

Πες τις οτι θες να κανεις καμια ληστεια :p

Το καλσόν δεν ξέρω πόσο κάνει (μιας και δεν το χρειάστηκα ποτέ, ούτε έτυχε να πάρω για καμια ευτυχώς) αλλα μην πάρεις καλσόν. Πάρε που είναι κ φτηνό το φίλτρο απορροφητήρα και με ψαλιδάκι το κόβεις όπως θες. Το καλσόν ας πούμε πως θα το στερεώσεις κ που? Κ αν σου σκιστεί? Το φίλτρο είναι ανθεκτικό και απο όσο ξέρω (μιας και μαγειρεύω καθημερινώς) έχει μεγάλη αντοχή. Σκέψου το!

Θα το κολησω με ταινια 2πλης οψης περιμετρικα του ανεμιστηρα.

Εννοειται οτι θα δοκιμασω και με το φιλτρο του απορροφητηρα!

Ποσο να κανουν ? Θα χαλασουμε και 10-20ευρα στο ονομα τη επιστημης! :dance3:

Αποκλείεται ρε συ να δώσεις τόσα.

Το φίλτρο φαντάζομαι θα είναι κάτω απο 5 ευρώ και είναι αρκετά μεγάλο φύλο.

Η διπλής όψεως δε θα πιάσει πιστεύω, εκτός και αν στο σημείο που θα το βάλεις το σφηνώσεις ανάμεσα στο κάσωμα και τον ανεμιστήρα, αλλα πρέπει να ναι τσίτα τεντωμένο για μην το μαδίσει ο ανεμιστήρας και σπάσει καμια φτερωτή. Το φίλτρο είναι πάντως πιο στερεό. Θα κόψεις δλδ ένα κομμάτι μεγαλύτερο του ανεμιστήρα και θα το βάλεις πάλι ανάμεσα απο το κάσωμα και τον ανεμιστήρα.

Λυση νο1 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=GH1CsgADwBY&feature=related]Custom Dust Filters Using a Pantyhose - YouTube[/ame]

Λυση νο2: Μην ξεχνας οτι μπορω να κολησω το καλσον και οποιο αλλο υλικο εξωτερικα του case! :)

Ειναι λιγο μαλακισμενο κουτι και το κυριο προβλημα ειναι οτι οτι τραβαει απο αερα το τραβαει απο το πατωμα!

Στο γραφειο επανω δεν παιζει να το βαλω μιας και ειναι τεραστιο.

Γι αυτο ψαχνομαι, αφου θα πρεπει να βρω λυση για την σκονη. Τωρα αν στη τελικη δεν κανει κανενα DIY ε τοτε θα παρω ετοιμα φιλτρακια.

Παντως και η λυση για benchtable που εριξε o evolution δεν ειναι κακη!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.