cyberdyne Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 25, 2011 Σε λιγες μερες θα εχω στα χερια μου το παρακατω case: ::: Zalman, leading the world of Quiet Computing Solutions ::: Σκοπευω να τοποθετησω 6 ανεμιστηρες 12cm στις προκαθορισμενες θέσεις του κουτιου. Το πρόβλημα ειναι η σκόνη που θα μπαινει στο κουτι, κυριως απο τους 3 ανεμιστηρες που βρισκονται στον πατο του κουτιου, πραγμα που κανει επιβεβλημενη την χρηση φιλτρων! Το κουτι δεν εχει ενσωματωμενα φιλτρα... 1) Υπαρχει στην αγορα ετοιμο κιτ? 2) Για να φτιαξω μονος μου τι θα χρειαστω και τι μπορω να κανω? (Καλσονακι? ) 3) Τελος τι ανεμιστηρες προτεινετε? Προφανως θα ηθελα να ειναι το δυνατον αθορυβοι με καλη παροχη. Οποιαδηποτε ιδεα ειναι ευπροσδεκτη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 25, 2011 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - StaubfilterΑξεσουάρ Ανεμιστήρων | Skroutz.grCheckmate Int'l > Accessories > AccessoriesTωρα ανεμηστηρες αναλογα το ποσα λεφτα θες να δωσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Οκτώβριος 25, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Thnx mate!Ψαχνω και για diy λυσεις μηπως δω κατι πρωτοτυπο, δεν ειναι θεμα χρηματων μιας και τα ηδη ετοιμα ειναι φθηνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 25, 2011 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Thnx mate!Ψαχνω και για diy λυσεις μηπως δω κατι πρωτοτυπο, δεν ειναι θεμα χρηματων μιας και τα ηδη ετοιμα ειναι φθηνα. Eιπες για ετοιμο kit για αυτο σου εβαλα Link με δικια σου κατασκευη δεν ξερω μια και δεν εχω ασχοληθει ειδικα στο haf το καλυτερο φιλτρο ειναι το Blower απλα να ξες οτι στους ανεμηστηρες αν τους βαλεις φιλτρο θα τους ριξεις και την αποδοση Το θεμα θορυβου ειναι υποκυμενικο σε αλλο οι coolermaster r4 δεν τον ενοχλουν και αλλος δεν τους μπορει εγω παντως δεν με ενοχλουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Οκτώβριος 25, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 blower ftw! Με 6 fans πρεπει να βρω κατι σχετικά αθορυβο και πολυ πιθανο να ειναι απαραιτητη η αγορα και ενος fan controler... Οσο για την μειωση της αποδοσης των fans λογω φιλτρων δεν με πειραζει μιας κ θα μαζευει λιγοτερη σκονη. (το haf το εχει και ενας φιλος μου... πολυ σκονη λεμε αλλα και πολυς χώρος να την απλωσεις! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 25, 2011 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 blower ftw! Με 6 fans πρεπει να βρω κατι σχετικά αθορυβο και πολυ πιθανο να ειναι απαραιτητη η αγορα και ενος fan controler... Οσο για την μειωση της αποδοσης των fans λογω φιλτρων δεν με πειραζει μιας κ θα μαζευει λιγοτερη σκονη. (το haf το εχει και ενας φιλος μου... πολυ σκονη λεμε αλλα και πολυς χώρος να την απλωσεις! ) Μπορεις να δεις σε κατι τετοιο eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής αλλα ανεβαινει αρκετα σε κοστος Αν σκεφτεσε παντως και για fan controller δες τους coolermaster που εβαλα πιο πανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Οκτώβριος 25, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Οντως ειναι αρκετα ακριβος...Οι cm που αναφερεις μου κανουν πιο καλα, pwm βλεπεις και βλεπω σιγουρη αγορα fan controler... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Οκτώβριος 25, 2011 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Μα γιατί τόσοι πολλοί ανεμιστήρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Οκτώβριος 25, 2011 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 για DIY θα βάλεις τούλι από μπουμπουνιέρες. Το καλσόν είναι πολύ πυκνό και ίσως σου δημιουργήσει πρόβλημα στη ροη αέρα.Πάντως να ξερεις ότι σκόνη πάλι θα μπαίνει κάπως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 25, 2011 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Μα γιατί τόσοι πολλοί ανεμιστήρες?Εδω ο Lakisss εχει ενα δικιο μην νομιζεις οτι βαζοντας τοσους ανεμηστηρες θα δεις καμια τραγικη διαφορα 1-3 βαθμους στη καλυτερη ισως να μην δεις και καμια διαφορα δεν ειναι αναγκη επειδη εχει θεσεις να τις γεμισειςγια DIY θα βάλεις τούλι από μπουμπουνιέρες. Το καλσόν είναι πολύ πυκνό και ίσως σου δημιουργήσει πρόβλημα στη ροη αέρα.Πάντως να ξερεις ότι σκόνη πάλι θα μπαίνει κάπως.Οτι και να βαλει θα μειωσει την ροη αερα στους ανεμηστηρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Οκτώβριος 25, 2011 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 6 ανεμιστήρες + τροφοδοτικού + επεξεργαστή + κάρτας = 9 fans Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Οκτώβριος 25, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2011 Αν δειτε την διαμορφωση του κουτιου, απο τους 3 που τοποθετουνται στον πάτο για εισαγωγη αερα (για τους οποιυς θελω να κανώ και φιλτρα) ο ενας ειναι για το τροφοδοτικό (οποτε ενδεχομενος να ειναι αχρηστος), ο δευτερος φυσάει την μητρικη και ο τριτος φυσάει τους δίσκους. Στην οροφή του έχει 2 θεσεις και 1 θεση στην πλατη, και ολοι τους εξαγουν αερα. (Το κουτι έρχεται με προεγκατεστημένους τους 2 fans στην πλάτη του και στη οροφή ) Τελικά κανονικά αν αφαιρεσουμε 1 fan που αφορα το τροφοδοτικο, το κουτι θα έχει 5 12cm fans. Αν αφαιρεσω κ 1 απο την οροφη παμε στα 4 fans που πρεπει να ειναι και το πιο λογικο. Πιστευω οτι θα ειναι κομπλε ετσι... Φίλε lakisss στον επεξεργαστη εχω την a70 που εχει 2Χ12cm push-pull fans οποτε μιλαμε για ελικόπτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Οκτώβριος 26, 2011 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2011 [MENTION=14294]evolution[/MENTION], δεν διαφωνώ, απλά με το καλσόν θα μειωθεί περισσότερο (εκτός εάν βάλει διχτυωτό ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 26, 2011 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2011 @evolution, δεν διαφωνώ, απλά με το καλσόν θα μειωθεί περισσότερο (εκτός εάν βάλει διχτυωτό ) Το ξερω εγω δοκιμασα και με αυτο που λες και με ετοιμα και η διαφορα ειναι αρκετα αισθητη ως και στο χερι Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Οκτώβριος 26, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2011 Θελω να πειραματιστω με διαφορα υλικα για την εμπειρια.Θα δοκιμασω καλσον, τουλι και οτι αλλο βρω.Αν δω οτι η ετοιμη λυση ειναι η καλυτερη τοτε αυτη θα ακολουθησω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Οκτώβριος 26, 2011 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2011 Πάντως εάν είναι να πάρεις φίλτρα, ρίξε και μια ματιά πρώτα στο ebay να δεις τιμές.[MENTION=14294]evolution[/MENTION] καλύτερα ήταν με τα έτοιμα; έχω πάρει μερικά αλλα δεν τα έχω βάλει επάνω ακόμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 26, 2011 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2011 Πάντως εάν είναι να πάρεις φίλτρα, ρίξε και μια ματιά πρώτα στο ebay να δεις τιμές.@evolution καλύτερα ήταν με τα έτοιμα; έχω πάρει μερικά αλλα δεν τα έχω βάλει επάνω ακόμα.Tα ετοιμα μου φανηκε οτι εκαναν καλυτερα δουλεια στο ΝΖΧΤ tempest Ειχα δοκιμασει και το τουλι αλλα και καλσον το καλσον δεν περνουσε σχεδον τιποτα αλλα η ανεμηστηρες ηταν σαν να μην βγαζαν αερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Οκτώβριος 26, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2011 Tα ετοιμα μου φανηκε οτι εκαναν καλυτερα δουλεια στο ΝΖΧΤ tempest Ειχα δοκιμασει και το τουλι αλλα και καλσον το καλσον δεν περνουσε σχεδον τιποτα αλλα η ανεμηστηρες ηταν σαν να μην βγαζαν αερα Θα παω να αγορασω ζαρτιερες που έχουν μεγαλυτερες τρυπες για να βελτιώσω το air flow!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 26, 2011 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2011 12άρια ανεμιστήρια να πάρεις της CoolerMaster τα SickleFlow.Αθόρυβα σε σχέση με άλλα, οικονομικά και αποδοτικά.Έχουν και led οποτε αν σε αρέσει, μπορείς να δώσεις και ένα χρώμα στο εσωτερικό του κουτιού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Οκτώβριος 26, 2011 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 26, 2011 Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω ποστ, απο την μέση και κάτω : http://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/project-fortress-worklog-91033-4.html#post1062994938 Ξεφεύγει λίγο από κόστος, όμως είναι πολύ όμορφη και βολική λύση. Αν την απορίψεις λόγω τιμής, πάρε 3 φίλτρα για 120αριδες και βάλτα. Θα βρεις σε αρκετά μαγαζιά νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.