Jump to content



gigabyte 4870x2 bios update help


vadams64

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

γεια σας. εχω 2 gigabyte 4870x2 καρτες και θελω να ξερω εαν μπορω να τις κανω bios update και βεβαια πως γινεται αυτο εαν μπορειτε να με βοηθησετε.ευχαριστω.

[MENTION=5836]gio102004[/MENTION] Γιατί δεν γράφεις εδώ ώστε να το δούμε και οι υπόλοιποι? Έχω και εγω πχ μια μισοπεθαμένη 4870x2 που θα ήθελα να κάνω κάποιες δοκιμές με bios, όμως δεν έχω καθόλου εμπειρία πάνω σε flashing 2πύρηνων καρτών.

καλα το λες εαν μπορεις να βοηθησεις ασ το κανουμε ανοικτα πιστευω οτι θα θελουν και αλλοι.τωρα εαν επιμενεις θα σου στειλω πμ.ευχαριστω

Η διαδικασια δεν ειναι τοσο δυσκολη αλλα απαιτει προσοχη.

Παγια αποψη μου παραμενει η "αλλαγη" bios μεσα απο περιβαλλον 'καθαρου' Dos.

Σ αυτην την περιπτωση χρειαζομαστε μια μοναδα που θα μπορουμε μεσω αυτης να μπουταρουμε το συστημα.

Πανω σ αυτη θα μπορεσουμε να φορτωσουμε το atiflash utility και το νεο (νεα) bin αρχεια του bios. (μπορει καποιος να χρησιμοποιησει την bootable διαδικασια του πρωτου ποστ απο το σχετικο utility μου.)

Γνωριζοντας την γεωγραφικη θεση τοποθετησης της καρτας, η των καρτων στο συστημα μπορουμε εκ των πρωτερων να ξερουμε τον αυξοντα αριθμο καθενος απο τους πυρηνες.

Οι εντολες που απαιτουνται για το flashing ειναι οι εξης....

atiflash -ai (δειχνει ολες τις καρτες του συστηματος με τον αριθμο πυρηνα ως εχουν καταχωρηθει γεωγραφικα.) Σε 2πυρηνες καρτες ο αρτιος αριθμος πυρηνα ειναι ο master πυρηνας και ο περιττος αριθμος ο slave. ( 0 = master, 1 = slave)

atiflash -s 0 BACKUP\old.bin ( κανει save το υπαρχον bios)

Οπου,, 0 ο αριθμος του πυρηνα, BACKUP το folder που θα σωθει το bios, old.bin το ονομα του bios.

atiflash -p 0 new.bin -f ( γραφει το νεο bios στην καρτα)

Οπου,, 0 ο αριθμος του πυρηνα και new.bin το ονομα του νεου bios.

Μετα το τελος προτεινεται να κλεισουμε τελειως τον υπολογιστη....

Τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή, σαν να κάνουμε update 2 κάρτες είναι. Ευχαριστούμε :T:

ευχαριστω.αν καταλαβα καλα για εμενα που εχω 2 καρτες θα το κανω ξεχωριστα για την καθε μια οχι και τις 2 μαζι σε κροσφαιαρ.σορρυ ειμαι και λιγο μπουμπουνας.

Αν και οι δυο καρτες ειναι 2πυρηνες τοτε,,

Στην πρωτη οι πυρηνες ειναι,,

0 = master

1 = slave

Στην δευτερη ειναι,,

2 = master

3 = slave

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.