Jump to content

Προβλημα με εκκινηση υπολογιστη

metalmike

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους. Σημερα εστησα ενα pc με τα εξης:

Asus P5N-E SLI, Intel C2D E8400, 2x2GB Kingston DDR2 667, InterTech CobaNitrox SL-550w, Asus EAH4670 512MB

Ολα ωραια και καλα, παω να το ανοιξω, ανοιγει, φαινεται να δουλευουν ολα κανονικα, ανεμιστηρες, ψυκτρες, σκληρος κλπ αλλα στην οθονη δεν εμφανιζεται τιποτε, λες και δε δινει σημα η καρτα γραφικων, και λιγα δευτερολεπτα μετα μπαινει σε standby (δοκιμασα συνδεση με rgb και dvi), δε βλεπω καν δηλαδη τα γραμματα στην αρχη ουτε ακουω το κλασσικο μπιπ οταν ανοιγεις τον υπολογιστη (εχω συνδεσει το speaker του κουτιου στη μητρικη αν και δεν ξερω αν θα επρεπε να ακουστει).

Tι μπορει να φταιει; Eιναι πιθανοτερο να εχει προβλημα η μητρικη ή η καρτα γραφικων και δεν βλεπω τιποτα στην οθονη; Την καρτα γραφικων την εχω τοποθετηση στην πανω πανω μπλε pci-e και η πλακετουλα για το sli ειναι τοποθετημενη απο τη μερια του "single video card". Δε με δυσκολεψε ιδιαιτερα το στησιμο, τα εκανα ολα προσεκτικα και δε βλεπω να εχω κανει λαθος σε κατι. Εκανα και clear CMOS αλλα τιποτα. Kατι αλλο που μπορω να κανω;

Ευχαριστω πολυ.

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ χθες που έφτιαχνα ένα συστηματάκι με μια P5K Pro

το πρόβλημα λύθηκε όταν έβγαλα τα dimm της μνήμης και τα ξανατοποθέτησα.

Αρχικά με το ένα, έκανε boot κανονικά και έπειτα σύνδεσα και τα δύο και πάλι bootαρε κανονικά

Δοκίμασέ το κι εσύ

Ναι, η καρτα γραφικων παταει καλα. Εβγαλα τις μνημες τελειως και τοτε εκανε το αντιστοιχο μπιπ που κανει η μητρικη οταν δε βλεπει μνημες. Αυριο θα δοκιμασω μια αλλη καρτα γραφικων και αν κανει τα ιδια θα δοκιμασω και ενα αλλο τροφοδοτικο που ξερω πως δουλευει απροβληματιστα και θα σας πω το αποτελεσμα.

Περιμενω να μου δωσει ενας φιλος την καρτα γραφικων του πρωτα να δω αν φταιει αυτο που μπαινει και βγαινει ευκολα και μετα το τροφοδοτικο, γιατι αυτο που θα δοκιμασω το εχω σε αλλο pc οποτε καταλαβαινεις, εχει πολυ παιδεμα...μολις εχω νεοτερα θα ενημερωσω ;)

Δοκιμασα αλλη καρτα γραφικων και αλλο τροφοδοτικο αλλα τιποτα, τα ιδια. Kατι παιζει με τις μνημες...εχω 2 τετοιες --> KINGSTON KVR667D2N5/2G 2GB PC5300 667MHZ VALUE RAM - RAM - E-SHOP.GR οι οποιες δεν υπαρχουν εδω --> http://dlsvr01.asus....N-E_SLI_QVL.pdf Επελεξα τη συγκεκριμενη μητρικη επειδη μπορουσε να υποστηριξει μεχρι 8gb και λεω εχω 2 απο αυτες τωρα οποτε μπορω να παρω αλλες 2 να παω στα 8gb. Aλλα απο το pdf βλεπω οτι απο module 2gb μονο κατι μνημες NANYA NT5TU128M8BJ-3C υποστηριζει, οποτε δωρον αδωρον :down: Δηλαδη μιλαμε για μεγαλη απατη οταν γραφεται οτι υποστηριζει μεχρι 8gb αλλα αυτο με ενα μοναδικο module των 2gb. Ελπιζω να ειναι μονο αυτο το προβλημα τουλαχιστον και να μην παρω αλλες μνημες τσαμπα και εμφανισει παλι το ιδιο προβλημα. Που να βρω αλλες τωρα να δοκιμασω...To pdf με την compatibillity list ειναι απο 17/5/2007 και απο εκει και μετα, χρονολογικα, υπαρχουν καποια bios updates εδω --> ASUSTeK Computer Inc. - Motherboards- ASUS P5N-E SLI που αναφερουν τις μνημες, πχ ενα του 2008 γραφει "Enhance compatibility with certain memory modules". Το θεμα ειναι πως μπορω να ξερω αν εχει παλιο bios και αν οντως εχει παλιο μπορω να το αναβαθμισω με καποιο τροπο;

Λοιπον, αυτο που λεω να κανω ειναι να δανειστω 1 ή 2 μνημες απο τη λιστα και να τις βαλω και να δω αν bootαρει το μηχανημα. Αν bootαρει κανω το bios update (πραγμα που ρωτησα αν το εχει κανει ο προηγουμενος κατοχος της μητρικης και μου ειπε δεν το εχει κανει ποτε) και μετα δοκιμαζω ξανα τις 2x2gb μνημες που εχω να δω αν bootαρει το μηχανημα...αν δεν bootαρει τοτε αναγκαστικα θα πρεπει αν βρω/αγορασω 4 τετοιες KINGSTON KVR667D2N5/1G 1GB PC5300 667MHZ VALUE RAM - RAM - E-SHOP.GR

Τιποτα και με τη μνημη του 1gb, τα ιδια. Μπορειτε να μου πειτε πως μπορω να τσεκαρω αν εχει προβλημα η μητρικη;

Εχω συναρμολογησει αρκετες φορες υπολογιστη, αυτο το πραγμα πρωτη φορα μου συμβαινει, δοκιμασα αλλη καρτα γραφικων, αλλο τροφοδοτικο, αλλες μνημες (ακομα και αλλη οθονη) και παλι τα ιδια. Δεν μπορω να καταλαβω τι αλλο μπορει να φταιει εκτος απο τη μητρικη. Μαλλον θα παρω αλλη, απλα θα απελπιστω (που ειμαι ηδη δηλαδη απελπισμενος) αν και με την αλλη εχω τα ιδια αποτελεσματα. Παιδες ακομα και περασει κοντα απο Πετραλωνα, Θησειο ή Γκαζι και μπορει να ερθει να βοηθησει ή να ριξει μια ματια ας το κανει, θα το εκτιμουσα πολυ, δεν ξερω τι αλλο να πω, εχω φαει μια βδομαδα ψαχνοντας με το &@%#&$@#υπολογιστη, δεν αντεχω αλλο.

Eνταξει παιδια, καλα κανετε και προτεινετε λυσεις αλλα, για να το διασκεδασω κιολας το κλιμα, δεν ειμαι και μαγαζι με προιοντα υπολογιστων :p Αυτα που δεν εχω δοκιμασει απο 2 φορες (με διαφορετικα παντα προιοντα) ειναι ο επεξεργαστης και η μητρικη, τα οποια υπολογιζω να δοκιμασθουν κι αυτα στο τελος αυτης της βδομαδας ή στην αρχη της επομενης. Οποτε μεχρι τοτε αν δε γινει καποιο θαυμα και αναστηθει το μηχανημα δεν θα ποσταρω κατι και θα ξαναποσταρω οταν θα εχω νεωτερα και απο αλλο επεξεργαστη-μητρικη. Ευχαριστω πολυ για τη μεχρι τωρα βοηθεια και τα ξαναλεμε σε λιγες μερες :T:

Ο επεξεργαστής πατάει καλά;Μήπως έχει στραβώσει τίποτα ή έχει πασαλείψει με σιλικόνη;Η μητρική μήπως κάνει σώμα με το σασί πουθενά;Τσεκάρισε τα και αυτά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.