vlahoskwn Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20, 2011 τι ειναι το cpu q-fan control και αν πρεπεi να το εχω enable η disable; Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Οκτώβριος 20, 2011 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2011 Διαβασε αυτο:ASUS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Οκτώβριος 20, 2011 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2011 Διαβασε αυτο:ASUS�Enabled πρεπει να ειναι.Λαθος "λογικη" αυτο που λες.Αν εγω ειχα πανω -που εχω - το Η50 σε 3 pin header της mobo, η αντλια δεν θα δουλευε full με αποτελεσμα χειροτερες επιδοσεις.Εξαρταται καθαρα απο τη χρηση που θες να κανεις.Ουσιαστικα για να καταλαβει ο ΟP, μιλαμε για αυτοματη ρυθμιση της ταχυτητας των ανεμιστηρων (downvoltage) χωρις την υπαρξη PWM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlahoskwn Οκτώβριος 20, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2011 την δικια μου μητρικη δεν την εχει στην λιστα γιατι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlahoskwn Οκτώβριος 20, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2011 ανεβασα 3 φωτογραφιες για να σας δειξω τη εντολες εχω οταν το εχω disable http://imageshack.us.../dscn0961f.jpg/ οταν το εχω enable http://imageshack.us...2/dscn0962.jpg/ και τι εντολες εχω http://imageshack.us.../dscn0963w.jpg/ τι να επιλεξω;:help: Link to comment Share on other sites More sharing options...
albertstheory Οκτώβριος 21, 2011 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2011 εαν κρινω απο τις θερμοκρασιες σου, στο silent να μη σου παιρνει κ τα αυτια Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlahoskwn Οκτώβριος 21, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2011 οι θερμοκρασιες ειναι idle τι διαφορα θα δω στη θερμοκρασια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herc Οκτώβριος 22, 2011 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2011 Το q-fan εχει 2 εκδοχες.Στο cpu & στα fan του κουτιου.Οταν το εχει disable, ο ανεμιστηρας δουλευει στο full ασχετος φορτιου και θερμοκρασιας επεξεργαστη.Οταν το εχεις enable, τοτε αναλογα την εκδοχη που εβαλες standard, silent, optimal, turbo, performance, ρυθμιζει και τις στροφες αναλογως φορτιου και θερμοκρασιας.Π.Χ για σερφαρισμα βαζεις silent, ενω για παιχνιδια βαζεις performance. Δεν χρειαζεται να κανεις επανεκκινησεις για να κανεις τις ρυθμισεις μεσω bios, αλλα τις κανεις μεσω AIsuite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 22, 2011 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2011 Οταν το εχεις enable, τοτε αναλογα την εκδοχη που εβαλες standard, silent, optimal, turbo, performance, ρυθμιζει και τις στροφες αναλογως φορτιου και θερμοκρασιας.Αφού έχεις επιλέξει πως θες να λειτουργεί ο ανεμιστήρας,δεν αναλαμβάνει κανεις να " ρυθμιζει και τις στροφες αναλογως φορτιου και θερμοκρασιας."Αυτό που θα επιλέξεις, έτσι θα δουλεύει.Αν υπάρχει επιλογή "Auto" τότε ανάλογα την θερμοκρασία ανεβάζει και κατεβάζει στροφές.Δεν χρειαζεται να κανεις επανεκκινησεις για να κανεις τις ρυθμισεις μεσω bios, αλλα τις κανεις μεσω AIsuite.Σωστό αυτό για το AISuite! Όντως δε χρειάζεσαι επανεκκίνηση για να ρυθμίσεις το ανεμιστηράκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herc Οκτώβριος 22, 2011 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2011 Αφού έχεις επιλέξει πως θες να λειτουργεί ο ανεμιστήρας,δεν αναλαμβάνει κανεις να " ρυθμιζει και τις στροφες αναλογως φορτιου και θερμοκρασιας."Αυτό που θα επιλέξεις, έτσι θα δουλεύει.Αν υπάρχει επιλογή "Auto" τότε ανάλογα την θερμοκρασία ανεβάζει και κατεβάζει στροφές.Οι διαφορες επιλογες του q-fan, δεν φιξαρουν τον ανεμιστηρα σε καποιες στανταρ στροφες.Π.χ στο silend να δουλευει στις 800 σ.α.λ και στο performance στις 2000 σ.α.λ. αλλα ανεβοκατεβαζουν στροφες.Ολα τα Mode το κανουν αυτο, απλως τα υσυχα κατεβαινουν πολυ κατω π.χ 600σ.α.λ και δεν ανεβαινουν πολυ, ενω τα επιθετικα ξεκινανε απο τις 1200 εως το τερμα των στροφων του ανεμιστηρα τις καθε ψυκτρας. Βεβαια το ευρος των στροφων εξαρταται απο τον καθε ανεμιστηρα. Εμενα τωρα που ειναι στο Performance Mode και γραφω αυτες τις γραμμες γυριζει με 1170 σαλ στην συγκεκριμενη ψυκτρα.Με αλλη μπορει να γυριζε 700σαλ η 1500σαλ.Οταν φορτωσω καποιο παιχνιδι και αναλογα την που θερμοκρασια ανεβαζει, γυριζουν και οι στροφες και πανω απο του 60c η 65c δινει ολα τα volt.Γιατι το προγραμμα volt ρυθμιζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 22, 2011 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2011 Είχα φίλε πολλές μητρικές ASUS και έχω καθημερινά πολλές μητρικές. (αυτο για το σχόλιο πριν την επεξεργασία)Αυτό που είπα είναι ότι αναλόγως το προφίλ που καθορίζεις απο την ρύθμιση είναι να επιλέξεις πως θα στροφάρει ο ανεμιστήρας και στο AUTO που λέω είναι να μεταβάλει τα "σαλ" αναλόγως της θερμοκρασίας...Όχι αναλόγως φορτίου... τι φορτίου?Όταν ανεβαίνει η ραμ ή ο επεξεργαστής ανεβάζει και τα volt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlahoskwn Οκτώβριος 23, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2011 παιδια δεν μου εχει auto μου εχει οτι δειχνουν οι εικονες Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 23, 2011 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2011 Βάζεις το AISuite που σε είπε ο Herc και ρυθμίζεις απο εκεί, για να μην κάνεις επανεκκινήσεις.Το Auto είναι εγκυκλοπαιδικό δεν ισχύει για σένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herc Οκτώβριος 23, 2011 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2011 Τελος παντων, δεν θελω να ερθω σε αντιπαραθεση.Στην δικια μου ASUS P5K δεν συμβαινει αυτο καi δεν εχει ρυθμιση Auto.Οτι ρυθμιση και να επιλεξεις ο ανεμιστηρας λειτουργει ΠΑΝΤΑ σε ενα ευρος στροφων, εκτος και εαν απενεργοποιεισεις το Q-fan, οποτε δουλευει ο ανεμιστηρας στο μεγιστο των στροφων ασχετος θερμοκρασιας. Οταν λεω volt, εννοω το volt που δινει η μητρικη στον ανεμιστηρα τις ψυκτρας, οπου αυτο ειναι που καθοριζει τις στροφες και οταν λεω φορτιο εννοω, αναλογα εαν δουλευει 50%-70% 100% ο επεξεργαστης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herc Οκτώβριος 23, 2011 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2011 παιδια δεν μου εχει auto μου εχει οτι δειχνουν οι εικονεςAυτο που δειχνεις στην φωτο ειναι για του ανεμιστηρες του κουτιου.Η επανω ρυθμιση ειναι για τον επεξεργαστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlahoskwn Οκτώβριος 23, 2011 Author #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2011 το ξερω τωρα εβαλα τα ανεμηστηρια στη μιτρηκη και τα ρυθμησα στο silent και εβαλα το aisuite και οταν θα παιζω θα το βαζω στο turbo Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 23, 2011 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2011 Τι θερμοκρασία έχεις τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlahoskwn Οκτώβριος 23, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2011 παιδια ειμαι με τη στοκ ψυκτρα και εχω μεχρι 36 βαθμους idle ειναι καλα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 23, 2011 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2011 Και με τι επεξεργαστή, μιας και στην υπογραφή σου δεν αναφέρεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlahoskwn Οκτώβριος 23, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2011 pentium 5700 κανει για overclock; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.