Jump to content

Υδρόψυξη γενικά

sotiris

Recommended Posts

Παιδιά, σκέφτομαι να βάλω υδρόψυξη στο pc, και έχω κάποιες απορίες: εκτός από CPU, θέλω να ψύχω και την geforce. τα block που έχω δει δεν καλύπτουν καθόλου τη μνήμη. Κανονικά δεν πρέπει να ψυχθεί και η μνήμη της κάρτας? Επίσης θέλω ψύξη και στους δίσκους. Με όλα αυτά χρειάζομαι μεγάλη αντλία ή κάνουν και οι μικρές- φτηνές? Μια λύση τύπου aquarious II ή III με καλύπτει?

καλημέρα,

αρχικά τί cpu σκοπεύεις να ψύξεις? και τί κάρτα?

τα κιτς που αναφέρεις μόνο εμφανησιακά μπορεί να σε καλύψουν. σε απόδοση όχι... ούτε σε κόστος...

υδρόψυξη στους δίσκους είναι υπερβολή και θα το συζήταγα απλά για να κάνεις το κέφι σου αφού έχεις καλύψει τα υπόλοιπα... προσωπικά δε νομίζω να αξίζει.

ανάλογα την σχεδίαση των μπλοκ, μπορεί να σου κάνει και μια Hydor L20 των 25-30 ευρώ για αντλία. Η L30 με τα 2πλάσια σχεδόν λίτρα έχει κάπου 50 νομίζω. παίζουν και κάτι φτηνές αλλά πιό αμφίβολης αξιοπιστίας...και φυσικά υπάρχουν και ακριβότερες (βλέπε eheim)

μπλοκ στις μνήμες της κάρτας πάλι ελάχιστοι βάζουν γιατί κυρίως είναι ταλαιπωρία με τις σωληνώσεις (ειδικά αν πας σε μισής ίντσας) αλλά και για τη στήριξη, καθώς οι μνήμες είναι διάσπαρτες και στις νέες κάρτες είναι και από τις 2 μεριές., συν ότι το όφελος δεν είναι μεγάλο... πάντως υπάρχουν κάτι μπλοκς στην αγορά αν επιμένεις...

βασικά, σκέφτομαι να πάρω έναν 64ρη athlon (3000+), και θέλω το pc να είναι και αθόρυβο. Τώρα έχω έναν Athlon XP 2k+ @ 1250MHz (σε Asus A7V τόσο βγάζει). Από ότι διάβασα στο site, μάλλον θα το φτιάξω μόνος μου, γιατί και το aquarious III που το είδα ανοικτό ήταν για πέταμα. Δεν με ενδιαφέρει τόσο το overclocking όσο ο θόρυβος. Οι δίσκοι μου είναι ένας WD-120JB και ένας WD-80JB και ψήνονται απελπιστικά. Η γραφικών είναι μια Ti4200 128MB (446MHz μνήμη) που είναι ψιλομούφα για σήμερα, αλλά επειδή δεν παίζω πια παιχνίδια με καλύπτει. Είχα αγοράσει ένα κιτ της Thermaltake για GF4, το οποίο ήταν σχετικά καλό αλλά ο ανεμιστήρας έκανε θόρυβο, οπότε ξαναγύρισα στην εργοστασιακή μούφα της asus. Είχα βάλει και ψύκτρες από ένα κιτ για μνήμες που έχω, πάλι της Thermaltake, αλλά τώρα έχω κάτι μικρά ψυκτράκια ασημί χρώματος (αλουμίνιο) τραγικού επιπέδου. Με μισή ίντσα σωλήνα πάντως δεν νομίζω να γίνεται εύκολα, διότι τόσο είναι περίπου το πάχος της μνήμης και αν υπολογίσεις 8chip (double-sided) θα γίνει ο πανικός γύρω από την κάρτα. Θα το σκεφτώ πάντως. Γενικά φοβάμαι λίγο να βάλω νερό στο pc, οπότε προτιμώ να το δοκιμάσω σε αυτό που έχω τώρα και μετά να το τοποθετήσω σε ένα πιο καινούριο σύστημα. Δεν έχω και πολλές γνώσεις στο θέμα... Για το κιτ της Asetek τι λέτε? Α, και κάτι σοβαρό: Έστω ότι βάζω ένα peltier, υδρόψυξη και το κλιματιστικό που είναι πάνω από το pc να βαράει το radiator. Τι γίνεται από υγροποίηση και πώς αποφεύγεται?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.